.
Yoshadiinho en Niels Destadsbader
zondag 26 maart 2023

Yoshadiinho kroont zich tot The greatest dancer van Vlaanderen

Wat een topprestatie!

In de spetterende finale van The greatest dancer van Vlaanderen haalde Yoshadiinho (Yoshi) van team Niels zaterdagavond de titel van dé greatest dancer binnen. De 21-jarige Antwerpenaar overtuigde het voltallige publiek met zijn heerlijke freestyle moves en afrodans.

In deze wekenlange zoektocht naar het grootste danstalent van Vlaanderen passeerden heel wat geweldige dansers. Jong en ouder, van hiphop en hedendaagse dans over vogueing, popping tot ballet en ballroom, solisten en groepen: alle gepassioneerde dansers kregen een podium op Eén en konden meestrijden om de titel The greatest dancer. Het is duidelijk: er loopt heel veel talent rond in Vlaanderen. Nadat heel wat acts het publiek hadden overtuigd om de spiegel voor hen te openen, kregen de drie coaches - Niels Destadsbader, Laurien Decibel en Annabelle Lopez Ochoa - de moeilijke taak om elk slechts drie acts mee te nemen naar de shows. Die negen kandidaten gaven de afgelopen weken het beste van zichzelf en verbluften met spectaculaire optredens, heerlijke choreo's en bijzondere concepten.

In deze finale aflevering bleven er nog vijf acts over: Luana en CompAni-One van team Laurien, Mattias van team Annabelle, en Melvin & Kiran en Yoshadiinho van team Niels. Yoshi kon het publiek met zijn twee optredens het meest overtuigen en werd gekroond tot The greatest dancer van Vlaanderen.

Yoshi: "Het is iets waar ik al lang van droomde en dat is nu gewoon uitgekomen! Het maakt me emotioneel. Ik heb zo hard gewerkt om te zijn wie ik wil zijn en om te kunnen wat ik moet kunnen. En nu ben ik hier! Ik ga reizen om mijn dromen ook waar te maken op andere plekken: dansen overal ter wereld."

Niels: "Yoshi heeft nooit een opleiding gevolgd, hij heeft zichzelf alles aangeleerd. Ongelooflijk straf. En het zorgt er ook voor dat zijn dans heel uniek is. Nu krijgt hij de kans om zijn droom waar te maken. Om te gaan battlen in Parijs, om opleidingen te krijgen - hoe geweldig is dat?! Naast een prachtige danser is Yoshi ook een prachtig persoon: als hij lacht, dan schijnt de zon. Een verdiende winnaar!”

Wie is Yoshadiinho?
De 21-jarige Yoshi uit Antwerpen is een geboren danser. Als kind al was hij bezeten door Michael Jackson. Hij bestudeerde urenlang videotapes en imiteerde de iconische dansmoves tot in de perfectie. Sinds een viertal jaar is Yoshi meer en meer geïnteresseerd in afrodans, een stijl die hem na aan het hart ligt vanwege zijn Congolese roots.

Het liefste doet Yoshi aan freestyle: hij voelt het ritme van de muziek en stemt zijn bewegingen hier op af. Hij viel bij zijn auditie-aflevering meteen op dankzij zijn aanstekelijke lach, bijzondere act en ongelooflijke moves. Via zijn deelname aan The greatest dancer van Vlaanderen hoopte Yoshi de stijl afro wat meer op de kaart te zetten en een inspiratie te zijn voor anderen: het maakt niet uit waar je vandaan komt of hoe breed je het hebt, dans zal er altijd voor je zijn. Daar is hij meer dan geslaagd in, getuige zijn overwinning.

Yoshi werd in The greatest dancer van Vlaanderen gecoacht door Niels Destadsbader. Hij werd daarin bijgestaan door choreograaf Roy Julen, met wie Niels steeds samenwerkt voor zijn eigen grote shows.