.
News Image

Zangeres viert 59ste verjaardag

En ze denkt nog lang niet aan stoppen...
Jo Lemaire is een Belgische zangeres die werd geboren in de buurt van Namen op 31 januari 1956. Haar eerste grote hit scoorde ze in 1981, we hebben het uiteraard over het nummer Je suis venue te dire que je m'en vais.

Haar muzikale loopbaan echter ging einde de jaren '70 van start met het groepje Jo Lemaire & Flouze, de groep werd opgericht door Lemaire zelf samen met haar toenmalige echtgenoot. Nadat ze uit elkaar ging met haar echtgenoot betekende dat ook meteen het einde van het groepje en koos Lemaire voor een nieuwe weg in haar leven.

Uiteindelijk kwam er een nieuw muzikaal album uit van Lemaire in 1983. Dat zorgde voor een immens succes in in Vlaanderen en Wallonië, het is dankzij haar meertaligheid dat ze doorbrak in eigen land maar ook ver daarbuiten, zo had ze fans in België, Nederland, Frankrijk, Canada, Duitsland, ...

Ze coverde nog nummer van Edith Piaf, bracht een hommage aan Jacques Brel, Had een duet met Rocco Granata en trad op in het bijzijn van koningin Paola. Iets wat alleen de allergrootste kunnen zeggen.

Jo, we wensen jou een mooie 59ste verjaardag toe.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jo Lemaire

Meer Over:

Jo Lemaire