.
Zeno Madder
zondag 2 april 2023

Zeno Madder: “Dat was niet hetzelfde”

Hij miste een vaderfiguur

Toen ‘Bestemming X’-kandidaat Zeno Madder amper 5 jaar was, verloor hij zijn vader, acteur Donald Madder bij een verkeersongeluk.

Dankzij de steun van zijn mama, zus, oma en opa wist hij het verlies een plaats te geven. Zonder hen had het hem niet gelukt.

“Ik ben mijn omgeving enorm dankbaar. Mijn mama heeft de rol van mijn twee ouders overgenomen, en mijn grootouders vertellen mij wie mijn vader was. Soms vraag ik hoe hij iets zou aanpakken, en dan blijkt dat wij veel gemeen hebben, zoals onze zin voor avontuur”, lacht Zeno in Dag Allemaal.

Toch heeft Madder altijd een soort van vaderfiguur gemist in zijn leven, zeker tijdens zijn puberteit. Al was het maar om raad te vragen bij de kleine dingen zoals de eerste keer dat hij zich moest scheren. “Ik speelde voetbal, en een aantal vaders van mijn vrienden stonden langs de zijlijn. Mama was er ook, maar dat voelde niet hetzelfde.”

Zeno vond het als kind erg moeilijk om naar zijn vader te kijken in ‘Thuis’ of ‘Wittekerke’. “Omdat hij dan een andere rol speelde. Zijn taal, lichaamshouding… het was allemaal anders dan ik mij herinnerde. Dat was verwarrend en ik voelde mij daar slecht bij. Ik wou m’n vader niet op die manier kennen.”

Bio van Zeno Madder en Donald Madder