.
Zeno Madder
donderdag 23 maart 2023

Zeno Madder: “We waagden ons steeds verder van de Spaanse kust”

Hij is altijd al avontuurlijk geweest

Grote ontgoocheling bij de kijkers van ‘Bestemming X’ toen Zeno Madder het programma moest verlaten. Het programma was Zeno op het lijf geschreven want hij houdt enorm van reizen en dan nog het liefst met een boot.

“Drie jaar geleden hadden we het plan om met de fiets naar Marokko te fietsen. Maar toen brak corona uit en sloten de grenzen. We hebben toen een zeilboot op de kop getikt aan de Spaanse kust en gingen anderhalve maand lang elke dag het water op”, begint Zeno in Dag Allemaal.

Zeno en een vriend zochten alles zelf uit hoe ze zo’n boot moesten besturen en bleven elke dag weer opnieuw proberen. Wat ze niet wisten, zochten ze gewoon op op YouTube.

“We waagden ons steeds verder van de Spaanse kust, zelfs tot op Kaapverdië. Na een half jaar varen besloten we om de Atlantische Oceaan over te steken naar de Caraïben. Die overtocht heeft uiteindelijk 20 dagen in beslag genomen. Voor ons vertrek hadden we veel onrijpe avocado’s en bananen ingeslagen. Daarna werden het vooral noedels en pasta.”

Bio van Zeno Madder