.
Zita Wauters
zaterdag 10 juni 2023

Zita Wauters palmt Zomerhit in

"Ik ben echt supppperblij!!!"

Geen zomer zonder Zomerhit. Ook in 2023 slaan VRT 1 en Radio2 de handen in elkaar voor dit grootse muziekfeest. Gaststad voor deze muzikale zomer is Blankenberge. Van maandag 10 juli tot en met zaterdag 19 augustus strijden twintig artiesten er om de felbegeerde trofee. Het publiek bepaalt wie die mee naar huis mag nemen door te stemmen via de VRT MAX-app. Siska Schoeters en Niels Destadsbader presenteren de show én maken ook een speciale videoreeks die alleen te zien zal zijn op VRT MAX: Zomerhit confessions. In een strandcabine proberen ze bekentenissen van bekende gasten te ontfutselen.

Deze zomer stuurt VRT Zita Wauters op pad achter de schermen, onder andere van Zomerhit en Vlaanderen feest. Op allerlei socialemediaplatformen brengt ze verslag uit, zodat jij niets moet missen. De publieke omroep is al jaren een kweekvijver voor jong en creatief talent. Zita was al te zien in de Ketnet-musical Kadanza Together, presenteerde Ketnet Musical en de rodelopershow van Het gala van de gouden K's, ging op onderzoek in Dierendetectives en acteerde in de film Niet schieten.

Zita Wauters: “De zomer is echt mijn favoriete tijd van het jaar! Voor mijn ideale zomermoment is, naast leuke mensen om mij heen en een lekker drankje, muziek een essentieel ingrediënt. Zomerhit is een combinatie van al die dingen, dus ik ben echt suuuuperblij dat ik dit muziekfeest vanop de eerste rij mag meemaken!”

Bio van Zita Wauters, Siska Schoeters en Niels Destadsbader