Zo viert Sergio Herman Kerstmis
Niet te veel geleuter.
Sergio Herman (47) mag dan vier Michelinsterren op de gevel hebben van zijn restaurants The Jane, Pure C en AIRrepublic, met Kerstmis houdt hij het simpel. “Wij doen altijd gourmet, al heel ons leven. En dat ga ik ook heel mijn leven blijven doen. Niet te veel geleuter, ik zit al de hele dag tussen de toeters en de bellen. Bakken en klaar, zegt hij in Het Nieuwsblad. Herman wil wel kwaliteit op tafel: “Mooie stukjes vlees, goeie vis, mooie schaaldieren. En de slaatjes moeten verzorgd zijn. Net als de wijn. Maar verder geen gedoe.” Voor het dessert maakt Sergio het zichzelf gemakkelijk: hij snijdt een stronk Viennetta-ijs aan van Ola. “Dat zit altijd in de diepvries en dit jaar gaat die er ook weer aan. Naast een Magnum-lover ben ik ook een grote Viennetta-fan.” Volgens Herman zijn de gourmet en de Viennetta een eerbetoon aan zijn vader, van wie hij alles geleerd heeft.