.
Günther Neefs
zondag 25 augustus 2024

Zomerhit 2024: dit signaal kan de VRT niet links laten liggen

Kijkers stemmen Vlaams

Een opvallende trend bij de nominaties van Zomerhit 2024: maar liefst 8 van de 10 nummers die naar de finale van Zomerhit gaan, zijn Nederlandstalig. Maar liefst 9 van de 20 kanshebbers op een finaleticket waren niet-Nederlandstalig en daarvan gaan er amper 2 naar de finale van aanstaande zaterdag. De andere 8 nummers zijn in onze moedertaal gezongen. Ok, er is ér ééntje bij waar ook Engels en een tikkeltje Frans met haar op in verwerkt zit, maar dat kunnen we Average Rob en Omdat Het Kan niet kwalijk nemen.

Dat er zoveel Nederlandstalige nummers genomineerd zijn, zegt niet alleen veel over de kwaliteit van die nummers, het zegt ook veel over waarvan tv-kijkend en luisterend Vlaanderen van geniet. Vlaanderen weet duidelijk de populaire Vlaamse muziek te smaken. Laura Tesoro en Berre zijn de enige twee genomineerden die volgende zaterdag niet in het Nederlands zingen, dat doen Camille, Sam Gooris, Average Rob en Omdat Het Kan, Günther Neefs, Aaron Blommaert, Bart Kaëll, Bart Peeters en Hannah Mae & Maksim wél.

Proficiat aan de genomineerden, moge de beste winnen!

Meest recente foto’s van Camille, Laura Tesoro, Sam Gooris, Average Rob, Günther Neefs, Aaron Blommaert, Bart Kaëll, Bart Peeters, Maksim Stojanac en Berre: