.
Angele
zondag 1 mei 2022

Angèle en Metejoor grote winnaars van dubbeleditie MIA's

Regi wint voor het eerst twee MIA's waaronder 'Hit van het jaar 2020'

Zaterdagavond kroonden Angèle en Metejoor zich tot grote winnaars van de Music Industry Awards (MIA's) 2020-2021. Beiden mochten 3 awards mee naar huis nemen. Popfenomeen Angèle won in de categorieën 'Pop', 'Solo vrouw' en 'Hit van het jaar 2021'; nieuwkomer Metejoor in de categorieën 'Doorbraak', 'Nederlandstalig' en 'Solo man'. Angèle verzilvert zo de helft van haar nominaties en brengt haar totaal aantal MIA's doorheen de jaren op 11. Metejoor neemt bij maar liefst 3 van de 4 categorieën waarvoor hij genomineerd was, de MIA mee naar huis.

Ook voor Regi was het een topavond: nadat hij met Milk Inc. vroeger al drie MIA's won voor 'Dance', mocht hij nu in die categorie voor het eerst solo een beeldje mee naar huis nemen en won hij ook 'Hit van het jaar 2020'. Daarnaast won Bazart voor de vierde keer de MIA voor 'Groep'. Balthazar kaapte de MIA voor 'Alternative' weg. Beide bands brengen hiermee hun totale aantal MIA's op 9.

Bart Peeters won eerder al 6 MIA's, maar kon nu voor het eerst de MIA voor 'Album' wegkapen, met 'De kat zat op de krant'. Tourist LeMC won de MIA voor 'Hiphop/R&B' en Willy Sommers voor 'Vlaams populair'. Een speciale prijs was er voor Soulsister. Zoals eerder aangekondigd werd de band van Paul Michiels en Jan Leyers geëerd met een Lifetime Achievement Award.

Dit jaar werden in de bijzondere dubbeleditie van de MIA's artiesten en songs uit zowel 2020 als 2021 gevierd. Regi kon voor 'Kom wat dichterbij' feat Jake Reese & OT de MIA voor 'Hit van het jaar 2020' mee naar huis nemen. Angèle kon voor haar duet met Dua Lipa, 'Fever', dan weer de MIA voor 'Hit van het jaar 2021' verzilveren. Ze werd na haar overwinning voor 'Hit van het jaar 2021' verrast met een videoboodschap van Dua Lipa.

Naast deze MIA's werden er ook de Sectorprijzen uitgedeeld. Die werden de afgelopen weken al bekend gemaakt. Sylvie Kreusch won in de categorie 'Artwork' voor haar album 'Montbray'. Stefaan Fernande werd postuum geëerd in de categorie 'Auteur/componist'. Componist, uitgever en producer Jean Kluger mocht de Sector Lifetime Achievement Award ontvangen.

Balthazar mocht naast hun MIA voor 'Alternative' ook de sectorprijs voor 'Live act' mee naar huis nemen. Mauro Pawlowski kreeg de prijs voor 'Muzikant', Jasper Maekelberg voor 'Producer' en Charlotte Adigéry won de sectorprijs voor 'Videoclip' bij haar song 'Bear with me (and I’ll stand before you)'.

Meest recente foto’s van Metejoor, Regi, Bazart, Bart Peeters, Tourist LeMC, Willy Sommers, Soulsister, Paul Michiels, Jan Leyers, Jake Reese, Sylvie Kreusch en Balthazar: