.
Barbara Dex
woensdag 19 april 2023

Barbara Dex: “De tijd gaat zo snel”

Ze staat dertig jaar op de planken

Mei komt eraan en dat wil zeggen dat het Eurovisiesongfestival er ook weer bijna aankomt. Dit jaar sturen we Gustaph naar Liverpool, maar ooit ging Barbara Dex voor ons land naar het Songfestival.

Erg goed scoren deed Barbara niet en ze werd laatst. Maar de dag van vandaag staat ze er nog altijd als zangeres. Want zingen, dat kan ze.

Dertig jaar geleden startte de carrière van Barbara en sinds dan heeft ze er altijd van gedroomd om eens met een groot symfonisch orkest te mogen optreden.

Een droom die nu in vervulling gaat. “Met m’n nieuwe album en de concerten die eraan komen, is het zover. Op 21 april komt de plaat uit op cd en vinyl, op 22 april en 27 april geef ik twee grote concerten, in Turnhout en Hasselt. En in het najaar ga ik naar de culturele centra”, vertelt ze over haar plannen in Dag Allemaal.

Dertig jaar op de planken, het zijn er niet veel die haar nadoen. En zelf is Barbara ook een beetje verbaasd. “De tijd gaat zo snel. Maar ik heb dertig boeiende jaren achter de rug, met veel variatie en daar hou ik van.”

Bio van Barbara Dex

Meer Over:

Barbara Dex

Bio van Gustaph

Meer Over:

Gustaph Eurosong