.
Christophe Deborsu en Annick De Wit
zaterdag 17 december 2022

Christophe Deborsu: “Hij mag hem opvolgen”

Wie vervangt Roberto Martinez

De passage van De Rode Duivels op het WK in Qatar was geen hoogstaand succes. België lag al vrij vroeg uit de competitie en zag de wereldbeker dan vlak voor hun neus wegglippen.

Kort daarna maakte Roberto Martinez bekend dat hij er mee zou ophouden en dat De Rode Duivels op zoek moesten naar een nieuwe bondscoach. Maar wie is geschikt genoeg om een nieuwe gouden generatie op te leiden.

Voor Christophe Deborsu is het duidelijk. Voor hem is Didier Deschamps de ideale opvolger. “Laat hem eerst Frankrijk nog eens wereldkampioen maken dan heeft hij Les Bleus twee wereldtitels opgeleverd”, zegt Deborsu in Dag Allemaal.

Maar hij wist nog meer te vertellen. “Ik laat me door kenners vertellen dat België met Deschamps aan het roer in 2018 wereldkampioen was geweest. De man maakt als persoon geen grote indruk, maar zijn resultaten spreken voor zich.”

Het enige dat Deschamps misschien zou kunnen tegenhouden is dat hij behoorlijk aan de dure kant is. Maar dan heeft Deborsu al een vervanger in gedachten. “Michel Preud’homme. Onmiddellijk beschikbaar, de perfecte Belg, de hardste werker van het land, onverbeterlijke perfectionist. Ook met hem moet de wereldtitel in 2026 haalbaar zijn.”

Bio van Christophe Deborsu en Michel Preud'homme