.
Dennis Burkas - Dennis Black Magic
maandag 31 oktober 2022

Dennis Black Magic: “Niemand weet wat daar gebeurd is”

Hij heeft meegewerkt aan de film

Sinds 28 oktober speelt ‘Zillion’ in de Vlaamse cinemazalen. De film vertelt het verhaal van de beruchte discotheek en enkele belangrijke spilfiguren in de geschiedenis van de Zillion. Zo zien we onder andere Frank Verstraeten, Dennis Black Magic en Brigitta Callens terugkomen in de film.

Hoewel Brigitta liever zo weinig mogelijk met de film te maken heeft, zullen er enkele belangrijke gebeurtenissen uit haar tijd met Frank ook te zien zijn in de film. Zoals de homejacking waar de twee slachtoffer van werden.

“Niemand in België weet wat daar exact is gebeurd, behalve Frank en twee andere mensen. Hier kunnen we misschien zeggen dat er in elke film wel marge is voor enige creativiteit. 80% is waarheid, de rest zijn ingrepen om zo’n verhaal te vertellen in een film van twee uur”, legt Dennis Black Magic uit in Dag Allemaal.

Dat Brigitta haar medewerking niet heeft willen verlenen aan de film, dat vinden de makers spijtig. Maar door haar verhaal toch in de film te verwerken begeven ze zich toch op glad ijs en nemen ze een juridisch risico.

Voor de kijkers blijft het immers moeilijk om te zien waar het echte verhaal stopt en wat de fictieve elementen zijn in het verhaal. Dat vindt ook advocaat Elfri De Neve. “Dit allemaal kan aanleiding geven tot discussies die voor een rechtbank zullen moeten beslecht worden.”

Download onze app voor Android of iOS