.
News Image

Dimitri Vegas & Like Mike winnen Ultratop Streaming Award 2016

We betalen steeds vaker voor streaming.


Dimitri Vegas & Like Mike hebben dinsdagochtend de tweede Ultratop Streaming Award in ontvangst genoemn. Deze Award beloont de Belgische artiest wiens repertoire het meest wordt gestreamd. De muziek van Dimitri Vegas & Like Mike werd het meest gestreamd in 2016. Dimitri Vegas ontving, namens het Dj-duo, de tweede Ultratop Streaming Award uit handen van Vicepremier en Minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo. “Ze scoorden grote hits met ‘Hey Baby’ en ‘Stay A While’ en houden zo Lost Frequencies op nipte afstand. Zijn ‘What Is Love 2016’ was het meest gestreamde lokale nummer in 2016. K3, Oscar & The Wolf en Tourist LeMC vervolledigen de top 5 van meest gestreamde lokale artiesten in 2016”, zegt Sam Jaspers, directeur van Ultratop. Dimitri Vegas & Like Mike: “We zijn heel blij deze award te mogen ontvangen en het geeft een goed gevoel om nog steeds op handen gedragen te worden door het Belgische publiek. Nu blijkt dat niet alleen de populariteit van de Sportpaleis shows daar een bewijs van zijn. Het is hartverwarmend dat onze Belgische fans ook het hele jaar door onze muziek streamen.”



Muziekstreaming is een groeimarkt en roept sinds 2015 een halt toe aan de dalende muziekverkopen. Olivier Maeterlinck namens BEA Music: “De piek van betalende muziekstreaming is zeker nog niet bereikt en vergeleken met andere landen zoals buurland Nederland of Zweden is er in België nog veel groeipotentieel. We stellen vast dat meer en meer muziekliefhebbers -die aanvankelijk niet betaalden voor muziek- een abonnement nemen op de muziekstreamingdienst van hun keuze. Zo krijgen ze, waar en wanneer ze willen, toegang tot meer dan 40 miljoen songs.”



Vicepremier en Minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo is zelf fervent gebruiker van muziekstreaming. Hij bevestigt: “De smartphone penetratie neemt hoge vlucht en België is gezegend met een performant mobiel internet. Het belang van muziekstreaming voor artiesten en de muziekindustrie zal enkel maar toenemen. De Ultratop Streaming Award 2016 bewijst dat Belgische artiesten wereldwijd succes kunnen kennen, gesteund door producenten die investeren in lokaal talent.”


Bio van Dimitri Vegas & Like Mike