.
Donaat Deriemaeker en zijn vrouw Carmen
donderdag 16 februari 2023

Donaat Deriemaeker: “Hij is een lieve gast en is dat altijd gebleven”

Hij kent zijn vrouw goed

Toneelspelen en een drukkerij runnen, Donaat Deriemaeker kan het allemaal. Hij combineert beide jobs en het is soms bijzonder druk. Maar hij geniet ook met volle teugen.

En het drukke leven, heeft soms ook zo zijn voordelen. “Door het jachtige leven, het toneelwerk dat er is bij gekomen ben ik wat afgevallen. Ik heb minder tijd om te snoepen. En omdat ik meer bezig ben, verbrand ik ook meer. En ik ga elke avond wandelen met onze hondjes”, vertelt hij in Primo.

Donaat mag dan wel al een tijdje van het scherm zijn verdwenen, toch wordt hij nog geregeld herkend op straat. Programma’s als ‘Tartufo’, ‘Baraka’ en ‘Zeg’ns euh’ zitten nog altijd in het geheugen van heel wat mensen.

“Onlangs kwam ik weer in contact met Chantal Leyers, de vrouw van Koen De Bouw, die mijn tv-assistente was. Koen was toen nog niet bekend. Hij kwam mee naar de opnames. Voor ons was hij ‘de man van Chantal’. We vroegen hem: ‘En wat doe jij?’ Hij zei dan: ‘Ik acteer in het theater.’ Hij was een beginnende acteur. Een heel lieve gast en dat is hij altijd gebleven.”

Donaat mag zichzelf dus wel een collega van Koen noemen, al heeft hij niet zoveel ambities. “Ik wil niet meteen in Amerika gaan acteren. Laat mij maar in komedies spelen bij het Farcetheater. Het plezante is: mensen ontdekken nu dat ik ook acteur ben. Ze denken: ‘Aha, die heeft nog iets in zijn mars dat we nog niet wisten.”

Bio van Donaat Deriemaeker

Meer Over:

Donaat Deriemaeker