.
Donaat Deriemaeker en zijn vrouw Carmen
donderdag 9 februari 2023

Donaat Deriemaeker: “Ik was nerveus voor mijn eerste repetitie”

Hij speelt weer toneel

Jullie hebben misschien ooit al van Het Farcetheater gehoord. Zij brengen op regelmatige basis een leuke komedie naar zalen in Gent, Middelkerke, enzovoort. En zo heeft Donaat zijn hobby terug herontdekt.

“Ik ben daar weer veel mee bezig. Mijn dochters waren onlangs nog aan het lachen met mij. Ze zagen op de cover iemand die een burn-out had. Één van de dochters zei: ‘Papa, gij op uw leeftijd…Gij hebt geen burn-out, maar een burn-on! Want ge hebt nog nooit zoveel gedaan als nu.’ Ik weet niet of een burn-on bestaat, maar misschien heb ik dat wel”, lacht Donaat in Primo.

Donaat werd een tweetal jaar geleden gecontacteerd door Anthony Van Caeneghem, iemand die theaterwetenschappen heeft gestudeerd. Hij wilde zijn eigen gezelschap oprichten en vroeg of Donaat er niet bij wou aansluiten.

“Maar ik ben een amateur’, zei ik. Maar hij bleef aandringen. “Oké, ik doe mee.’ Tijdens de repetities van ‘Taxi Taxi’ met onder andere Katja Retsin, Christel Domen en Chris Van Espen was ik best nerveus”, geeft hij toe.

Maar de stress was nergens voor nodig, want Donaat werd meteen door zijn collega’s op zijn gemak gesteld. “Chris Van Espen deed de regie, een heel toffe gast. Ik fungeer goed in komedies. En kijk, ondertussen ben ik aan mijn derde stuk toe. Dat Farcetheater is nu een deel van mijn leven.”

Bio van Donaat Deriemaeker

Meer Over:

Donaat Deriemaeker