.
Donaat Deriemaeker en zijn vrouw Carmen
maandag 6 februari 2023

Donaat Deriemaeker: “Ze maken me daar wel attent op”

Hij moet het afleren

Wie kent Donaat Deriemaeker nog? Jarenlang was hij een gevestigde waarde op televisie en radio en was hij één van de populairste mannen in Vlaanderen. Tot Donaat het kalmer aan ging doen. Nu is hij nog steeds actief in de cultuursector, maar dan vooral in het theater.

Donaat speelt geregeld voorstellingen met Het Farcetheater en geniet daar met volle teugen van. Vroeger werd hij vaak vergezeld van zijn vrouw en dochters die dan kwamen kijken, maar dat is de laatste jaren toch wat veranderd.

“Ik heb moeten leren om niet altijd meer te vragen aan mijn dochters of ze mee willen naar een voorstelling of zo. Ik had de gewoonte om tickets te bestellen voor ons allemaal. Dat doe ik nu soms nog en dan hoor ik achteraf; ‘Ja maar, papa, sorry, we kunnen niet, hoor”, lacht Donaat.

Donaat beseft dat hij de tickets soms wat opdrong aan zijn dochters, maar allemaal zonder slechte bedoelingen.

“Maar ze maken me er wel attent op. Soms zeggen ze: ‘Goh, ik weet niet of ik vrij zal zijn…’. Ik denk dan: ik ga het niet meer vragen. Soms verwacht je van je kinderen dat ze de leegte die er gekomen is, wat gaan opvullen. Maar dat mag ik niet doen. Ze hebben hun eigen leven.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Donaat Deriemaeker

Meer Over:

Donaat Deriemaeker