.
The Befkes: Frances Lefebure, Evelien Bosmans en Daphne Wellens
zaterdag 8 juli 2023

Evelien Bosmans vertelt over haar plotselinge succes

“Ineens waren er mensen die iets in mij zagen!”

Actrice Evelien Bosmans is opnieuw te zien in de reeks “F*** You Very, Very Much” op Streams. In Citta, het weekendmagazine van de Gazet Van Antwerpen, blikt de actrice terug op de start van haar acteercarrière.

“Het kantelpunt was de film Groenten uit Balen. Ik deed veel castings, maar had nooit een rol”, gaat Evelien van start. “Plots had ik in dezelfde week de hoofdrol in die film én een hoofdrol in de tv-serie Rang 1. Ineens waren er mensen die iets in mij zagen!”, zegt Evelien nog steeds vol ongeloof.

De actrice geeft toe dat ze snel gewend geraakt is aan het succes en het zelfs als normaal begon te aanschouwen. “Terwijl dat niet zo is. Ik hoefde maar in mijn omgeving te kijken en ik zag veel leeftijdsgenoten die ploeterden om aan een job als acteur te geraken.”

Toch bleef de actrice in haar achterhoofd houden dat wat er haar overkwam uniek is, want slechts 8% van de acteurs in Vlaanderen kunnen deze job fulltime doen.

“Als ik er nu over peins, moet ik vaststellen dat er destijds geen ruimte was om te reflecteren. Er was zelden een moment dat het in mij opkwam om te genieten van wat ik mocht doen. Dat is wel jammer”, geeft Evelien toe.

Bio van Evelien Bosmans

Meer Over:

Evelien Bosmans