.
Inge Paulussen
maandag 21 februari 2022

Inge Paulussen is te zien in ‘Twee Zomers’: “Ik kan die gevoelens wel oproepen”

Ze is het slachtoffer in de reeks

‘Twee Zomers’ is een serie op één die gaat over een vriendengroep die elkaar al meer dan 30 jaar kent. Een vriendengroep die al heel wat heeft meegemaakt, en waarvan één bewuste avond nu een heel dramatische wending lijkt te krijgen. Inge Paulussen speelt Sofie, zij was het slachtoffer van die bewuste avond.

Ook Inge is in al die jaren ouder geworden en veranderd. Ook al beweert haar bomma dat ze nog geen haard is veranderd. “Toen ik achttien was, beeldde ik me in dat ik op mijn veertigste compleet iemand anders zou zijn. Maar binnenin blijf je eigenlijk wel dezelfde. Natuurlijk word je wel wijzer en leer je bij, gelukkig maar”, lacht Inge in Dag Allemaal.

Deze rol was behoorlijk heftig om te spelen, maar net daarom is Inge actrice geworden. “Sofie werd verkracht door haar eigen vrienden. Diezelfde vrienden waarmee ze in de reeks op vakantie gaat. Gelukkig heb ik zelf zoiets noot meegemaakt. Maar de basisemoties kan ik wel oproepen… hoe erg het is om zoiets te hebben doorstaan, dat verdrongen te hebben tot alles weer terugkomt.”