.
News Image

Jan Decleir met “Les Vendredis” in CC Asse

Op donderdag 24 november is Jan Decleir aan de beurt in CC Asse.


Jan Decleir - 1 van Vlaanderens topacteurs - staat eind deze maand voor het eerst op de planken in cultuurcentrum Asse. Samen met het Ensor Strijkkwartet brengt hij “Les Vendredis”, een concertavond met lichtvoetige salonmuziek, roddels en mooie woorden.



Bont gezelschap muziekliefhebbers

Rusland, omstreeks 1850. Elke vrijdagavond, even na acht uur, betreden muzikanten en geïnteresseerden de salons van een gigantisch herenhuis in een chique wijk van Sint- Petersburg. Gastheer: een steenrijke houthandelaar met een grote passie voor klassieke muziek. Wekelijks inviteert hij een bont gezelschap muziekliefhebbers om te componeren en te musiceren.

Tijdens deze legendarische geworden vrijdagen zijn pareltjes gecomponeerd door grootheden als Rimsky-Korsakov en Borodin, leraren aan het conservatorium van Sint-Petersburg, en hun leerlingen.



Roddels en mooie woorden

Het Ensor kwartet brengt de vrijdagavonden van de Russische beau monde terug tot leven, samen met Jan Decleir, die instaat voor roddels en mooie woorden. Ze vinden elkaar in de liefde voor lichtvoetige salonmuziek en de periode waarin ze ontstaan is.



Tickets zijn verkrijgbaar via www.ccasse.be en via 02/456.01.60



(l.t.)


Bio van Jan Decleir

Meer Over:

Jan Decleir