.
Jonas Van Geel in De Zonen van Van As
dinsdag 1 november 2016

Jonas Van Geel jaagt An Lemmens stuipen op het lijf

Jonas Van Geel is Benny De Kabouter


Wie vrijdagavond naar Belgium’s Got Talent op VTM keek, kreeg een paar straffe audities te zien. Dat kunnen juryleden Dan Karaty, Niels Destadsbader, An Lemmens en Stan Van Samang alleen maar beamen. De juryleden beoordelen de kunsten van de mensen die komen zingen, dansen, goochelen of een ander straf ding komen doen. De auditie van de 31-jarige Limburgse Benny - De Kabouter – kon je op z’n zachtst uitgedrukt speciaal maar best origineel noemen. Benny probeerde de jury van Belgium’s Got Talent 2 minuten lang te entertainen als standbeeld. Het kwam tot een rel op de sociale media na uitlatingen van de jury.

Dinsdagavond werd in Jonas & Van Geel duidelijk wat er precies aan de hand was. Jonas Van Geel was voor de audities van Belgium's Got Talent in de huid van Benny De Kabouter gekropen. Laura Tesoro en Koen Wauters zaten mee in het complot maar juryleden Dan Karaty, An Lemmens, Stan Van Samang en Niels Destadsbader wisten echt niet dat achter die kabouter Jonas Van Geel schuil ging. An Lemmens zat dan ook perplex te kijken naar de beelden tijdens de opname van Jonas & Van Geel. Die opnames vonden vorige vrijdag plaats in Vilvoorde.

De opname van de auditie van Benny De Kabouter was geen eenvoudige opname. Jonas moest in een apart gebouw klaargestoomd worden voor zijn optreden. En of er werk aan was. Jonas onderging een gedaanteverwisseling. Niemand mocht ook maar een glimp opvangen van Jonas Van Geel. Stiekem werd Jonas - euh Benny - naar de Stadsschouwburg gebracht waar Benny ook een gesprek had met Laura Tesoro en Koen Wauters. Nu ja, echt veel spreken deed Jonas niet uit schrik dat hij ontmaskerd zou worden. Laura en Koen konden zich amper serieus houden tijdens de opname.



Maar het ergste kregen we afgelopen vrijdag niet te zien. Die beelden werden voor de aflevering van dinsdag bewaard. An Lemmens kreeg die beelden te zien en kreeg het opnieuw warm. Zij voelde zich niet veilig met de aanwezigheid van Benny De Kabouter. An en de rest van de juryleden kregen in de Stadsschouwburg te zien hoe Benny zijn kruiwagentje op het podium kapot sloeg. An Lemmens deed het bijna in haar broek en wou eigenlijk zelfs vertrekken. It's really not ok, ik wil hier weg, reageerde An. Maar ook tijdens de rest van de opname was An er niet gerust in.

Op straat zou An Benny mogelijk nog geld gegeven hebben maar na zijn uithaal op het podium heeft An schrik gekregen van Benny De Kabouter. Mocht ze hem ergens in het straatbeeld zien staan, ze zou met een grote boog om hem heen lopen. Jonas vertelde An dat hij Benny De Kabouter was en gaf toe dat ze heel veel schrik had. Ik heb nadien zelfs via Google naar Benny De Kabouter gezocht want ik wou meer over hem weten. Ik wou weten waar ik hem aan het werk kon zien om hem zeker niet te zien.

En dat An Lemmens écht schrik had, werd nog duidelijker toen ze dinsdag aan Jonas Van Geel vertelde dat ze de rest van de dag met schrik heeft rondgelopen. Wat als die gek als zijn schmink afhaalt, zijn kleren uitdoet en hier gewoon binnenkomt als normale mens. Ik ga die niet herkennen en dan zo opeens schiet die mij dood ofzo, lacht An. Ja, nu kan ze er wel mee lachen maar op dat moment kon ze dat echt niet. Na de opname stond heel de productie op z'n kop. Alleen Koen en Laura waren op de hoogte van het feit dat Jonas in de huid van Benny De Kabouter was gekropen.

Bio van An Lemmens en Jonas Van Geel