.
Karin Jacobs in Wittekerke
woensdag 1 maart 2023

Karin Jacobs: “Het was een moeilijke evenwichtsoefening”

Ze is blij met haar 2 kinderen

Je hoort wel eens vaker dat je als moeder veel bordjes in de lucht moet houden wanneer je een carrière, een huishouden, kinderen en je relatie draaiende wil houden. Dat was soms bij actrice Karin Jacobs niet anders.

“Het gevoel was dubbel. Als ik Jelle op mijn buik voelde liggen, glom ik van trots. Tegelijk dacht ik: ‘Shit, nu ben ik verantwoordelijk voor zo’n klein mensje.’ De dag dat ik de materniteit mocht verlaten, sloeg ik lichtjes in paniek”, vertelt Karin in Primo.

Een handleiding krijg je niet bij je baby en het is vooral een kwestie van zelf veel te ontdekken. En dat lukte Karin wonderwel bijzonder goed.

“Kinderen opvoeden was sowieso een moeilijke evenwichtsoefening. Enerzijds wilde ik niks liever dan dag en nacht bij mijn kind zijn, maar anderzijds wilde ik ook carrière maken. Dus ja, ik zat op een grote roze wolk, maar er dreven ook grijze wolken voorbij.”

Toen Clara werd geboren, had Karin al iets meer ervaring bij het opvoeden van een kind en ze voelde zich toch een beetje zelfverzekerder. “En wanneer je kleinkinderen krijgt, heb je nog meer ervaring. Plots blijkt een kind in je armen nemen echt kinderspel. Vroeger sloeg ik in paniek wanneer Jelle of Clara als baby nog maar een raar geluid maakte. Inmiddels kan ik zelfs wanneer mijn kleinkinderen huilen, rustig blijven, omdat ik intuïtief aanvoel wat het probleem is.”

Bio van Karin Jacobs

Meer Over:

Karin Jacobs