.
Karin Jacobs in Wittekerke
vrijdag 24 februari 2023

Karin Jacobs: “Ik ken de klappen van de zweep”

Ze heeft al alles meegemaakt

De voorbije weken was Karin Jacobs te zien in het Antwerpse theater Elckerly met ‘Vapeurs 4’. Het stuk wordt omschreven als een echte vriendinnenkomedie en dat vindt Karin toch bijzonder.

“We hebben het er achter de schermen al over gehad: kan het eigenlijk wel dat vier zulke uiteenlopende types zoals in het stuk bevriend zijn? Ja, dus. Als je elkaar al heel lang kent, kan dat. Ik heb ook nog vriendinnen vanop de lagere school. Natuurlijk veranderen mensen. De ene wordt een carrièrevrouw, de andere huismoeder. Maar toch zijn er raakvlakken die ervoor zorgen dat de band blijft”, vertelt ze in Primo.

Het is al het vierde stuk in de reeks ‘Vapeurs’ en daar is sinds dit jaar een vierde vriendin bijgekomen: Caroline Maes.

“Caroline kende ik niet persoonlijk, maar met Lulu en Anne Mie heb ik al in andere stukken gestaan. Ik ken het klappen van de zweep wel. Zenuwachtig ben ik niet meer wanneer ik op het podium sta. IK heb alles al eens meegemaakt. Inclusief spots die van het plafond vallen.”

Karin voelt geen drang meer om te zich te bewijzen en dat is een groot verschil met toen ze twintig was. “Hoewel het vaak als een last wordt gezien, zie ik de vele voordelen van ouder worden. Beseffen dat nieuwe problemen gewoon oude in een nieuw kleedje zijn, geeft rust en minder stress.”

Bio van Karin Jacobs

Meer Over:

Karin Jacobs