.
News Image

Kevin Janssens klopt Umesh in Slimste Mens

Quote van de dag komt van Ruth Beeckmans: Heb jij jeuk aan je lul? 


Wat hebben we onthouden van de derde aflevering van De Slimste Mens Ter Wereld? Dat de poep van Ruth Beeckmans niet kan lezen, Kevin Janssens het hard te verduren kreeg, Kobe Ilse met sprekend gemak zijn eerste deelname won en dat Kathy Pauwels tijdens een meer dan spannende finaleronde naar huis gespeeld werd. Er komt meteen ook een einde aan K3 want met de U van Umesh Van Gaver hebben we niet langer drie voornamen van kandidaten waarvan de naam met een K begint. Umesh is de nieuwe uitdager maar geeft in het begin al meteen aan dat hij niet meteen een quizliefhebber is. Umesh krijgt nog heel veel pintjes aangeboden maar daar heeft hij niet echt voordeel bij want Umesh drinkt namelijk niet.

Nieuw in de jury is Bart De Pauw die een hele aflevering naast Ruth Beeckmans mag zitten. Bart was vorig jaar net niet de winnaar van De Slimste Mens Ter Wereld en mag goede raad geven. Ik denk dat we zouden kunnen schrikken van Belgen met vreemde origine. Er was er vorig jaar ook ene. Je verwelkomt die mannen met open armen en dan gaan ze met de titels winnen. Maar goed, ik ben toch de beste in mijn gewichtsklasse. Luc Caals moet nog komen, zeker? De Pauw weet dat het spannend zal worden. Als twee honden vechten om een been, dan loopt de Indiër er soms mee heen. Tijd om aan de eerste ronde te beginnen: de 3-6-9-ronde.

Kobe slaagt er als eerste in om 10 seconden te scoren door de volgens de Bijbel eerste moordenaar te ontmaskeren en dat was Kaïn. Hij scoort er niet mee maar Umesh weet dat het op de middag het drukst is in het Schipperskwartier te Antwerpen. Ja, de VRT heeft geen budget meer, we moeten ergens vergaderen, grapt Umesh. Kevin mag nadien als eerste een duif imiteren maar mag alleen zijn hoofd gebruiken. Hij doet dat op zo'n originele manier dat Umesh en Kobe amper zin hebben om hun kan te wagen. Kevin haalt zijn eerste tien seconden binnen en krijgt er dankzij een foutje op een haast foutloos parcours van Kobe er nog eens tien bij. Kobe en Kevin starten aan de derde ronde met elk 80 seconden, Umesh blijft op 60 seconden staan.

Deel twee start met Open Deur en levert amper wat op voor Umesh die op 68 seconden blijft hangen. Kevin stijgt naar 107 seconden en Kobe maakte de meeste winst met 181 seconden. Voor de rest was deze ronde niet echt top te noemen.

De puzzelronde is altijd al een spannende ronde geweest. Omdat hij het minste seconden heeft is het Umesh die de spits mag afbijten. Umesh verliest 34 seconden en kan geen enkel correct antwoord geven op zijn eigen opgave. Kevin kan één correct antwoord geven en besluit te stoppen. Net op dat moment schiet bij hem een juist antwoord binnen. Te laat... Kobe wist de ontbrekende antwoorden wel te geven. Kevin weet ook maar één antwoord te vinden in zijn puzzel en deze keer is het Umesh die de ontbrekende antwoorden weet te vinden en zo 60 seconden wint. Kobe Ilsen krijgt een moeilijke puzzel en kan maar één oplossing vinden. Kevin en Umesh kunnen zelfs niets aanvullen.

Het is vooral Kobe die van deze ronde kon profiteren. Umesh moet tevreden zijn met 89 seconden, Kevin met 115 seconden en Kobe Ilsen het dubbel aantal seconden van Kevin: 230 seconden.

Umesh mag als eerste aan de fotoronde starten en krijgt bierblikjes te zien waarvan de naam is weggehaald. Umesh is een specialist en scoort 9 op 10. Kevin mag alleen Belle-Vue aanvullen. Kevin moet gewoon namen aflezen maar hij moet dat wel correct doen. Kevin haalt 7 op 10. Umesh slaagt er niet in om één correct antwoord aan te vullen. Kobe vult nog één antwoord aan. Maar wat wil je met een woord als Eyjafjallajökuyll? Dat is echt kandidaten pesten is de mening van jurylid Bart De Pauw. Ruth Beeckmans probeert het ook eens en doet dat foutloos en besluit meteen te vertalen. Ze kijkt recht in de ogen van Bart De Pauw en vraagt Heb jij jeuk aan je lul?

Kobe Ilsen krijgt een makkelijke fotoronde met bekende mensen die de Presidential Medal Of Freedom kregen. Kobe scoorde 9 op 10, niemand kon aanvullen. De nieuwe tussenstand? Kevin staat op 169, Umesh op 172 en Kobe op 334 seconden.

Het collectieve geheugen is de laatste ronde voor de finaleronde. Vijf trefwoorden waaraan in totaal 150 seconden verbonden zijn. Kevin kan in theorie nog over Umesh en Kobe springen en zelfs nog winnen. Maar dat is natuurlijk theorie. Kevin krijgt de clip van Dimitri Vegas & Like Mike te zien en kan probleemloos de vijf trefwoorden opnoemen in amper 4 seconden tijd. Er komen dan ook 146 seconden bij. Umesh krijgt een stukje uit de Britse reeks Extras te zien en kan drie antwoorden vinden maar verliest veel tijd. Kevin geeft een antwoord en dat is goed voor 40 extra seconden. Eé, fragment voor het einde heeft Umesh 205 seconden, Kevin 354 seconden en Kobe 333 seconden. Kobe moet minstens twee correcte antwoorden geven maar dan mag Kevin zeker een enkel correct antwoord geven om zeker te zijn van een plaats in de volgende aflevering. Kobe krijgt een filmpje over een bezoek van Nixon aan China. Kobe geeft drie antwoorden en stopt. Kevin geeft de twee ontbrekende antwoorden en scoort 90 kostbare seconden. En dat was voldoende om deze aflevering te winnen . Kevin gaat naar de volgende week en is nu al zeker van een plaats in de finaleweek. Vijf deelnames is daarvoor namelijk voldoende.

Umesh start de finaleronde met 201 seconden, Kobe met 379 seconden. Umesh mag vijf voedingswaren geven waaraan we het meest verslaafd zijn. Chocolade is meteen correct maar Umesh komt niet verder dan dat. Kobe kan ook alleen maar op chips komen. Umesh krijgt Auschwitz als volgende onderwerp maar kan alleen WOII als correct antwoord geven. Polen en Concentratiekamp zijn de antwoorden die Kobe weet. De stand: 95-324. Quentin Tarantino brengt goed nieuws voor Umesh dankzij zijn 4 correcte antwoorden voor Umesh. Hij klimt op naar 85 seconden, Kevin heeft er nog 237.

Wat weet je over de broers Coppens? Mathias, Staf, Het Lichaam Van Coppens zijn vrij snel gevonden door maar Umesh. Kobe vult nog aan met VTM en kan zo Umesh doen dalen tot 49 seconden tegenover 176 seconden. Umesh kan niets over de Franse Revolutie vertellen, Kobe kan probleemloos drie correcte antwoorden geven en daarmee is het spel voor nieuwkomer Umesh al over en uit. Kobe komt maandag voor zijn derde keer terug en is ook op weg naar de finaleweek. Die finaleweek zal dus beginnen met Kobe Ilsen en Kevin Janssens die het maandag opnemen tegen minister Alexander De Croo.