.
Leo Madder
dinsdag 7 februari 2023

Leo Madder: “Ik heb de hulp ingeroepen van een dokter”

En dat deed hij met plezier

Wie kent Leo Madder nog? Leo speelde ooit de populaire dokter Gijsbregts in ‘Spoed’ en was jarenlang te zien in de rol. Tot hij plots uit de reeks werd geschreven. Leo zat van de ene dag op de andere zonder werk.

“Toen ik afstudeerde op de middelbare school vroegen mijn ouders wat ik wilde doen. Ik antwoordde dat ik acteur wilde worden. ‘Zijde gij zot!’, kreeg ik te horen en daarmee was de discussie afgelopen. De toneelwereld was voor hen een hoerenboel. Toen ze het later nog eens vroegen en ik hetzelfde antwoordde, stonden ze er al iets milder tegenover”, vertelt Leo in Dag Allemaal.

Het was dankzij een kennis van zijn vader dat de ouders van Leo een pak milder werden rond het idee van acteur worden. En ook de huisdokter van de familie had zijn ouders weten te overtuigen door te zeggen dat hij zijn dromen moest volgen.

“Ik had kort daarvoor een auto-ongeval gehad met een zware hersenschudding tot gevolg. Ik heb de dokter gevraagd of hij tegen mijn ouders kon zeggen dat ik door hersenschade niets anders meer kon studeren.”

De dokter wist van de moeilijke thuissituatie van Leo en zijn ouders en besloot Leo te helpen. “Hij heeft mij geholpen om hen te overtuigen.”

Bio van Leo Madder

Meer Over:

Leo Madder