.
Zeno Madder
woensdag 29 maart 2023

Zeno Madder: “Ik heb zijn dood een plaats kunnen geven”

Dat was soms moeilijk

Zoals heel wat mensen misschien al hadden vermoed is Zeno Madder, kandidaat van ‘Bestemming X’ familie van Leo Madder. Leo is zijn opa en dat wil zeggen dat de overleden Donald Madder Zeno’s vader is.

Zeno was amper 5 jaar toen Donald Madder kwam te overlijden. Hij speelde op dat moment advocaat Tom De Decker in ‘Thuis’ en pastoor Dirk in ‘Wittekerke’. Donald verongelukte tijdens een ongeval op de E314.

“Ik heb nog wel enkele herinneringen aan m’n vader, die zijn meestal gelinkt aan een foto of gebeurtenis, al weet ik soms niet goed of iets echt is of dat het mijn geheugen is binnengeslopen door foto’s of verhalen”, begint Zeno in Dag Allemaal.

Madder praat niet vaak over zijn vader, want makkelijk is het nog altijd niet. Zeker in zijn puberteit heeft Zeno het moeilijk gehad.

“Maar inmiddels heb ik papa’s dood een plaats gegeven. Op z’n verjaardag of sterfdag bel ik met mijn moeder of m’n zus. En er zijn ook mooie momenten, wanneer vrienden, familie en collega’s over hem vertellen. Zo hou ik hem in leven.”

Bio van Zeno Madder, Leo Madder en Donald Madder