.
Luc Steeno
zaterdag 14 januari 2023

Luc Steeno: “Ik heb daar spijt van”

Hij laat zichzelf nu ook vaker controleren

Een tijdje geleden gingen enkele Vlaamse bekende mannen uit de kleren voor ‘Kom Op Tegen Kanker’. Daarmee wilden ze graag de aandacht vestigen op teelbalkanker en prostaatkanker en wilden ze mannen alert maken over het feit dat ze veel sneller op controle moeten gaan.

Dat heeft heel wat mannen in Vlaanderen aan het denken gezet. Ook Luc Steeno is beginnen nadenken.

“Rond prostaat-en teelbalkanker hangt nog een taboe. Heerdoor laten te veel mannen zich niet tijdig screenen of zelfs helemaal niet. Dankzij het programma ben ik ook begonnen met zelfonderzoek om teelbalkanker een stap voor te zijn. Maar er is meer. Ik vond het programma ook het uitgelezen moment om een afspraak te maken met een uroloog”, vertelt Luc in Tv Familie.

Luc kreeg het telefoonnummer van een goede uroloog maar moest helaas maanden wachten op een afspraak. Hij legde dan ook geen afspraak vast omwille van de lange wachttijd.

“Daar heb ik inmiddels dik spijt van. Want als ik dat toen wel had gedaan, had ik inmiddels als op consultatie kunnen komen. Ik laat wel jaarlijks mijn bloed uitgebreid controleren en tegelijk wordt de PSA-waarde onderzocht. Naar het schijnt is de hoeveelheid PSA die de prostaat afgeeft een indicatie voor een vergrote of ontstoken prostaat of zelfs voor prostaatkanker.”