.
Marie Vinck
maandag 8 mei 2023

Marie Vinck : “ Een echte filmster, dat bestaat niet meer” 

Haar mama was zo iemand 

Marie Vinck draait al heel wat jaren mee in de wereld van acteurs. Ondertussen is ze 40 en ligt de lat nog altijd even hoog als toen ze dertig was. Ze verwacht nog altijd evenveel van zichzelf.

“Ik verwacht natuurlijk niet minder van mezelf, maar ik heb natuurlijk wel al wat verwezenlijkt. En ik weet beter wat ik wil. Toen ik dertig was, wilde ik nog andere talen leren om als actrice in het buitenland te kunnen werken. Nu weet ik dat ik vooral zelf theater wil maken. Dat ik daaruit meer voldoening haal”, geeft ze toe in Humo.

Ook de mama van Marie, Hilde Van Mieghem, heeft al een mooie carrière achter de rug. Alleen ging het bij Marie iets sneller.

“Maar het zijn ook andere tijden. Mijn moeder was echt een filmster. Die bestaan nu niet meer. Nu is iedereen filmster. Zij nam als actrice een veel unieke plaats in.”

Naast actrice is Hilde ook regisseur, een droom die ze pas kon waarmaken toen haar kinderen groot waren. “Stef en ik zijn familiaal fantastisch omringd. Zonder onze ouders en mijn zus bij wie ons dochter altijd welkom is, zouden we nooit zoveel voorstellingen kunnen maken.”

Bio van Marie Vinck

Meer Over:

Marie Vinck