.
Marie Vinck
zondag 21 mei 2023

Marie Vinck: “Het is zo’n bodemloos iets” 

Ze mochten al heel wat prijzen ontvangen 

Op televisie mag Marie Vinck dan misschien wel wat minder te zien zijn, in het theater is ze nog altijd druk bezig. Met haar eigen theatergezelschap FC Bergman trekken zij en haar partner Stef Aerts de hele wereld rond.

Ze ziet zichzelf nog jaren werken bij FC Bergman en het voelt aan als een veilige haven voor Marie. Dat ze ook prijzen winnen voor de stukken die ze maken, dat geeft veel voldoening.

“Als we tien jaar geleden hadden geweten dat we gelauwerd zouden worden op de Biënnale van Venetië, dan waren we als een gek gaan feesten. Maar nu? We kregen die prijs, dachten even: wauw, fantastisch! Maar meteen daarna: wat nu? Succes is zo’n hol begrip, zo’n bodemloos iets. Je haalt er weinig voldoening uit”, zegt Marie in Humo.

Marie en de mannen van FC Bergman hebben nog veel plannen met hun theatergezelschap. Ze willen vooral blijven vernieuwen, risico’s nemen en zichzelf weer proberen te verrassen.

“Spelen is voor mij geen vlucht, zoals het wel voor mijn moeder is geweest. Zij heeft zich lang veiliger gevoeld op het podium dan in het echte leven. Ik leef best graag, alleen vind ik het leven heel verwarrend en zit ik met vragen. Die probeer ik te stellen in mijn werk.”

Bio van Marie Vinck

Meer Over:

Marie Vinck