.
Marie Vinck
zaterdag 13 mei 2023

Marie Vinck: “Ik ben honkvaster dan ik dacht”

Ze wil niet meer de wereld rondtrekken

Actrice Marie Vinck is een vrouw vol ambitie. De actrice speelt met haar theatergezelschap Fc Bergman over de hele wereld. Iets wat je toch behoorlijk ambitieus kan noemen.

“Dat mensen aan de andere kant van de wereld in Adelaide het mooi vinden wat wij hier hebben gemaakt, vind ik nog steeds bijzonder. Ik vind het een troostend idee dat we allemaal zo op elkaar lijken”, zegt Marie in Humo.

Marie droomde er altijd van om met haar werk de wereld te ontdekken en rond te trekken naar de mooiste plekken ter wereld. Maar dat is niet altijd zo makkelijk.

“Ik heb ontdekt dat ik honkvaster ben dan ik dacht. De zes weken dat we in Genève waren om de opera ‘Le Retour d’Ulysse’ te maken, vond ik best eenzaam. Ik voelde dat ik mijn vrienden en familie het liefst dicht bij me heb.”

Met hun theatergezelschap hebben ze al heel wat mooie prijzen gewonnen, en die erkenning creëert toch ook een soort rust voor Marie. “FC Bergman is een veilige haven. Ik weet: hier kan ik de komende jaren bezig zijn. Als het blijft boteren tenminste.”

Bio van Marie Vinck

Meer Over:

Marie Vinck