.
Marie Vinck
dinsdag 13 september 2022

Marie Vinck: “Ik heb daar een maand van moeten bekomen”

Ze is terug te zien in de cinema

Sinds kort kunnen we in de bioscoop gaan kijken naar ‘Het Ritueel’, een nieuwe Vlaamse film. In de film speelt actrice Marie Vinck één van de hoofdrollen. Daarvoor was het al een tijdje geleden dat we haar nog aan het werk zagen op televisie.

Dat ze toch ‘ja’ zei op het aanbod, heeft alles te maken met de regisseur van de film. “In eerste instantie omdat het met Hans Herbots was als regisseur. Maar ik vind het ook altijd geweldig dat ik de kans krijg om iets nieuws te leren en in een andere wereld te duiken. Maar het was wel heftiger dan ik mij had voorgesteld”, zegt Marie in Het Belang Van Limburg.

‘Het Ritueel’ gaat over duiken en dat hebben de acteurs en actrices van de film toch eerst even moeten leren voor ze aan de slag konden.

“Duikek kan levensgevaarlijk zijn. Alles is gebaseerd op rust, en op je ademhaling. Het was een oefening in loslaten: je kan het niet angstig doen. Het is een soort slow motion-sport, die tegelijk een zware impact heeft op je lichaam. Ik heb een maand moeten bekomen van die vijf dagen onder water filmen.”

Maar naast Hans Herbots als regisseur was er nog een andere belangrijke reden waarom Marie ‘ja’ zei op de rol. “Mijn personage, Kiki, is iemand die met heel wat worstel. En dat zijn de boeiendste rollen. Mensen hebben iets meegemaakt en daarmee moeten dealen. De rol gaat heel erg over iemand die te veel op haar schouders neemt.”

Bio van Marie Vinck

Meer Over:

Marie Vinck