.
Marie Vinck
zaterdag 17 september 2022

Marie Vinck: “Ik kan de intense zorg wat meer loslaten”

Ze zet grote stappen

Wie nog eens een goede Vlaamse film wil zien, kan deze dagen terecht in de bioscoop voor ‘Het Ritueel’. Een film van regisseur Hans Herbots met Marie Vinck in de hoofdrol. Zij speelt Kiki, een personage dat met heel wat problemen worstelt.

Een paar jaar geleden ging Marie Vinck zelf in therapie om van haar Moeder Theresa-complex af te geraken, zoals Het Belang Van Limburg het zo mooi omschrijft.

“Ik ben om vele redenen in therapie gegaan. Het is iets wat ik al jarenlang doe, om de zoveel tijd. Maar ja, ik voel mij verantwoordelijk voor het geluk van andere mensen. Dat is een eigenschap die ik zou moeten appreciëren, maar die soms mijn eigen groei en ontwikkeling in de weg staat”, klinkt het in Het Belang van Limburg.

Maar er is betering op komst en Marie begint het steeds beter van zich af te zetten, dat plichtsgevoel over het geluk van andere mensen.

“Ik ben er de laatste maanden plots grotere stappen in aan het zetten. Daar ben ik blij om. Het heeft wellicht ook te maken met het feit dat mijn dochtertje iets groter wordt. Zij wordt een persoontje op zich, waardoor ik die zo intense zorg wat meer kan loslaten.”

Bio van Marie Vinck

Meer Over:

Marie Vinck