.
Siska Schoeters en Niels Destadsbader in Zomerhit
zaterdag 10 december 2022

Niels Destadsbader: “Red die jongen van zichzelf”

Beschamend voor de kijkers

Het was een dik jaar geleden groot medianieuws: Niels Destadsbader ruilt VTM in voor VRT. Hij liet er succesvolle programma’s als ‘The Masked Singer’, ‘De Gouden Schoen’ en ‘The Voice Van Vlaanderen’ achter zich.

Geen goedkope zet voor VRT, zo bleek later. Het transferbedrag was 400.000 euro per jaar, zelfs al had Niels op dat ogenblik geen contract meer bij VTM.

Volgens Dag Allemaal verdedigde Ricus Jansegers de overstap als volgt: “Niels staat voor hoge kwaliteit en weet een groot publiek als geen ander te bespelen. Hij past perfect in ons toekomstplan.”

Niels Destadsbader was afgelopen jaar te zien in ‘Zomerhit’ naast Siska Schoeters, toonde zichzelf letterlijk met een stripact in ‘Kom Op Tegen Kanker, alles in de strijd’, deed wat Radio 2-opdrachten en speelde lokale reporter tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK.

De reportages waren redelijk krampachtig en toen hij ook nog een dronken supporter de volle aandacht gaf, was het hek van de dam.

Dag Allemaal citeert enkele krantencommentaren de dag na het voorval: “Beschamend voor de kijkers en vooral voor Niels Destadsbader zelf. Red die jongen van zichzelf”.

Download onze app voor Android of iOS