.
Peter Van Asbroeck
woensdag 2 oktober 2024

Peter Van Asbroeck: “Hij was de enige die dat toen kon”

Het was uniek

Mocht Dré Steemans, alias Felice nog hebben geleefd, dan was hij dit jaar 70 geworden. Peter Van Asbroeck heeft vaak met hem mogen samenwerkingen en koestert mooie herinneringen aan die samenwerking

“Het is al twintig jaar geleden, maar ik zal 'Het Swingpaleis' nooit vergeten. Ik moet zeggen: den Dré was een speciale man. Een multitalent. Hij kon zowat alles. Wat me opviel: naast entertainer was hij ook een ondernemer”, vertelt Peter in Primo.

Dré moest vaak van Leuven naar Brussel rijden voor zijn kookrubriek bij Donna en kwam zo op het idee om een speciale radioverbinding te maken zodat hij van thuis uit kon presenteren.

“Met studiokwaliteit. Hij was de enige die dat toen kon. Wat een kerel, jong. Een pateeke. Ja, Dré was een straffe man. Het format van 'Het Swingpaleis' heeft hij destijds uit Frankrijk gekopieerd en bij de VRT uitgewerkt tot een geweldig amusementsprogramma. Dat was vernieuwende televisie, hoor. Ook omdat het publiek vooraf werd opgewarmd, iets wat anders nooit gebeurde.”

Bio van Felicé en Peter Van Asbroeck