.
Ron Cornet en Peter Bulckaen in Familie
zondag 20 november 2022

Ron Cornet: “Daar werd thuis niet over gesproken”

Hij heeft nog één oudere broer

Ieder huisje heeft zijn kruisje, ook dat van Ron Cornet. Hij heeft altijd een gelukkige jeugd gehad, maar ook zijn gezin werd getroffen door een drama.

“Ik heb nog halfbroers en -zussen, maar ik ben het enige kind van mijn biologische ouders. Nu ja… ik was niet het eerste kind. Er was nog een jongetje voor mij: Rudy. Maar hij is overleden aan wiegendood. Tamelijk laat. Een drama waar thuis niet over gesproken werd”, vertelt Ron aan Primo.

Doordat Ron zijn broer nooit heeft gekend, is het ook geen gemis in zijn leven. “Maar toen mijn ouders overleden waren, merkte ik op: ‘Potverdorie, als er iemand zou zijn die me echt zou kennen of begrijpen, zou dat Rudy zijn geweest. Ik vond dat een vreemde gedachte, want ik ben niet echt een believer in bloedbanden.”

Dat er niet over de dood van Rudy werd gesproken, daar had Ron alle begrip voor. Het is het ergste wat je kan overkomen als ouder.

“Ik heb er nog met mijn vader proberen over praten, maar meer dan ‘dat was een drama’, kon hij er niet over zeggen. Ik snap dat. Ofwel sleep je dat heel je leven mee en wordt het vreselijk ofwel plaats je dat ergens en zwijg je er voortaan over.”

Bio van Ron Cornet

Meer Over:

Ron Cornet