.
Ron Cornet
maandag 24 juni 2024

Ron Cornet: “Ik kan nu wel wat kieskeuriger zijn” 

Hij is op pensioen 

Ron Cornet is een bekende Vlaamse acteur die in heel wat verschillende reeksen te zien is geweest. Veel grote hoofdrollen heeft hij niet gespeeld, maar dat vindt de acteur niet erg. Hij was al lang tevreden als hij regelmatig aan de slag kon.

“Nu ik op pensioen ben, kan ik wat kieskeuriger zijn in wat ik nog aanneem, zoals nu met de musical '14-18'. Naast acteren heb ik veel geregisseerd, dat heb ik altijd minstens even graag gedaan. Ik was misschien niet de meest ambitieuze acteur, maar ik amuseerde me enorm. Ik wou niet de belangrijkste zijn of per se de hoofdrol hebben. Het spelen met fijne collega's in een goeie dynamiek was het belangrijkste”, zegt hij in Primo.

Een grote rol die hij speelde, was die van Jean-Paul Derdyn in ‘Wittekerke’. Tevens ook de rol waar de meeste mensen hem van zullen kennen. Dat bracht natuurlijk veel bekendheid met zich mee.

“Die bekendheid is fijn, omdat je als mens geapprecieerd wil worden. Complimenten krijgen is aangenaam, het is leuk als mensen me na een voorstelling vertellen dat ze genoten hebben. Zo kwamen destijds twee oudere mensen naar me toe en vertelden dat ze me ooit hadden zien spelen in de vroege jaren 80. In dat gesprek begonnen ze plots met tranen in de ogen het liedje te zingen dat gekoppeld was aan mijn personage. Ze hadden gewoon die melodie onthouden. Ik was er helemaal kapot van.”

Bio van Ron Cornet

Meer Over:

Ron Cornet