.
Ron Cornet en Peter Bulckaen in Familie
zondag 6 november 2022

Ron Cornet: “De maatschappij moet af en toe eens stil kunnen staan”

Hij vond het begin van corona geweldig

Als artiest is het niet zo uitzonderlijk dat er moet gewerkt worden op zondag. Dat was voor Ron Cornet niet anders toen hij begon met werken in het theater. Tot hij zag dat het ook anders kon.

“In het Fakkeltheater speelden we alle dagen, zelfs verschillende keren per dag. Toen ik bij tv terecht kwam en er in de weekends niet gewerkt werd, besefte ik: ‘Hey, je kan in die wereld ook een sociaal leven hebben”, lacht Ron in Primo.

Voor Ron was dat een fijne gewaarwording, eentje die hij met ouder worden steeds meer weet te appreciëren.

“Zondag rustdag, ik vind dat wel iets hebben. Maar het verdwijnt, hé. Als ik in de buurt ga wandelen op zondag, zie ik dat er verschillende winkels open zijn. Alles is altijd verkrijgbaar en aanwezig. Dat hoeft voor mij niet. Ik denk dat het voor een maatschappij goed is dat ze af en toe stilstaat.”

En dat wist de acteur dan wel weer te appreciëren aan de eerste weken van corona. “Hoe fijn was dat? De hele wereld stond stil;: rust, stilte, geen vervuiling…. We zouden jaarlijks zo’n week moeten inlassen: ‘Nee, nu even niet! Iedereen! Niks doen! Gewoon tot onszelf komen.”

Bio van Ron Cornet

Meer Over:

Ron Cornet