.
Ron Cornet
zaterdag 15 juni 2024

Ron Cornet: “De trein was snel vertrokken na die ontmoeting” 

Het begin van een lange carrière 

Ron Cornet speelt mee in ’14-18’, de spektakelmusical van Studio 100. Daar speelt hij de generaal die de soldaten naar het front stuurt. We kennen Ron ook als kolonel Van de Sijpe uit ‘FC De Kampioenen’ en zelf ontkwam de acteur ook niet aan de legerdienst.

“Met alles erop en eraan, maar dat was geen succes. Ik deed het omdat het moest en er niet onderuit ben geraakt. Ik vond het absoluut niet leuk, zeker omdat ik al een paar jaar had gewerkt in het theater. Het was aanpassen tussen al die jonge knapen in het leger. Ik was blij dat ik ervanaf was”, lacht Cornet in Primo.

In 1977 werd Ron ontdekt door de directrice van de Antwerpse balletschool. Dat bracht de bal aan het rollen om zo uiteindelijk acteur te worden.

“Ze zag me op een feest van de humaniora in de Arenbergschouwburg. Ik had er met vrienden een avond in elkaar gestoken met dans, muziek en toneel. Die directrice overtuigde me om theater te gaan studeren. Ik deed het ingangsexamen in het conservatorium, ook al wist ik niet wat me te wachten zou staan. Blijkbaar zagen ze wel iets in mij en vooral Dora van der Groen was enthousiast. Ik was snel aanvaard en de trein was vertrokken. Nog voor ik afgestudeerd was, kon ik aan de slag in het Fakkeltheater.”

Bio van Ron Cornet

Meer Over:

Ron Cornet