.
Ron Cornet
dinsdag 18 juni 2024

Ron Cornet: “Eindelijk financiële zekerheid” 

Het was z’n eerste hoofdrol 

Het eerste programma dat Ron Cornet heeft gemaakt, dateert al vanuit 1980. Dat was ‘De Eerste Sleutel’ zijn eerste officiele tv-debuut.

“Het programma werd uitgezonden op zondagavond, maar ik stond toen op de scène tijdens een stuk. Een tv-toestel was onderdeel van het decor en ze hadden het zo geplaatst dat het publiek niet kon zien wat er werd uitgezonden, maar ik heb tijdens het spelen stukjes kunnen zien van 'De eerste sleutel'. Terwijl ik zelf aan het spelen was, zag ik mezelf op tv. Echt gebeurd en vooral heel grappig”, lacht Ron in Primo.

Heel wat mensen zullen Ron nog altijd het beste kennen van zijn rol uit ‘Wittekerke’. Maar of dat ook meteen het hoogtepunt is van zijn carrière, dat zou hij zo niet durven zeggen.

“Na twaalf jaar Fakkeltheater en wat rollen voor de VRT kon ik in 'Wittekerke' acteren. Dat contract zorgde voor een beetje financiële zekerheid en door het tv-werk tijdens de week had ik weer een sociaal leven in het weekend. Het was soms pittig met veel studiowerk in Leuven en locatieopnames aan de kust. Ik denk er met veel warmte aan terug, want we maakten de reeks met een toffe ploeg. Ik voelde me daar goed op mijn gemak.”

Bio van Ron Cornet

Meer Over:

Ron Cornet