.
News Image

Stefaan Fernande in Radio 2 Eregalerij

Wie is Stefaan Fernande?


Donderdagavond is er de Radio 2 Eregalerij in Oostende; Naast Mary Boduin en Axelle Red krijgt ook Stefaan Fernande een award. Wie Stefaan Fernande is? Een goede vraag, hoewel de kans groot is dat jij één van de hele hits van zijn hand al hebt meegezongen.



Hij had geen plan B, de kleine Stefaan Fernande, toen hij op zesjarige leeftijd achter zijn orgeltje gezeten, besloot om te leven van het schrijven van muziek. Op zijn 12 schakelde Stefaan al van Nederlandstalig over naar Engelstalige nummers, tegen dat hij 16 was had hij al 100 nummers bij elkaar geschreven. Even waagde Stefaan zijn kans op het podium, als backing vocal-keyboardspeler van de groep The Big Noise. Maar de roep van het schrijven was groter dan die van het podium.



Zijn carrière nam een vliegende start met nummers als 'Nobelprijs', 'Meisjes aan de macht' en 'Porselein', waar Stefaan instond voor tekst en muziek. Later werkte hij mee aan de Ultratop-nummer 1-hits 'Vonken en vuur', 'Scars', 'Dum Tek Tek' en 'Vliegtuig' en daarmee is hij een van de weinige mensen in Vlaanderen die van muziek schrijven weet te leven. Zuinig leven, verduidelijkt hij graag zelf, maar wel leven. Intussen zijn er tussen de 800 en 1000 nummers uit zijn pen gevloeid – en schreef hij voor artiesten uit quasi elk genre, van Guido Belcanto tot De Kreuners, van Will Tura tot 2Fabiola. Met 'Dum Tek Tek' van Hadise en 'Impossibile' van de Italiaanse Matteo Becucci veroverde hij ook zijn plaats in de internationale charts.



Met zijn songs haalde Stefaan drie keer een Zomerhit voor 'Beste lied' binnen, achtereenvolgens met 'Vergeef me' van Andes, 'Gek op jou' en 'Vliegtuig', allebei van Clouseau. En wie in contact komt met kleine kinderen, zal op dit moment niet anders kunnen dan blootgesteld worden aan nog ander werk van Stefaan, namelijk 'Stip na stip', het nieuwe nummer van de Ketnet Move tegen pesten, waarvoor Stefaan naar jaarlijkse traditie de song schrijft.


Bio van Stefaan Fernande

Meer Over:

Stefaan Fernande