.
Stefaan Fernande
woensdag 26 februari 2020

Stefaan Fernande wint “Move Tegen Pesten”-award

En daar is een goede reden voor.


Afgelopen weekend heeft Stefaan Fernande de “Move Tegen Pesten”-award gewonnen tijdens het Antipestival op Ketnet. Stefaan Fernande is al jaren componist van de antipest-liedjes van Ketnet. Zijn jarenlange muzikale inzet tegen pesten werd dan ook beloond door Ketnet.

De “Move Tegen Pesten” is ondertussen een begrip bij jongeren én volwassenen. Deze actie tegen pesten is een initiatief van jongerenzender Ketnet, en is een samenwerking tussen honderden Vlaamse en Brusselse lagere scholen om bewustwording omtrent pesten te creëren.


Deze honderden scholen deden tegelijkertijd hetzelfde dansje om zo een vuist te maken tegen pestgedrag. De laatste jaren werd het dansje vervangen door het massaal plaatsen van stippen, als statement tegen pesten. De liedjes die daarvoor gebruikt werden waren achtereenvolgens “De move tegen pesten” in 2012 uitgevoerd door Brahim & Charlotte en in 2014 door Niels Destadsbader en Slongs, “Iedereen Brullie” vertolkt door William Boeva en Sien in 2016, “Stip na stip” gezongen door Tinne Oltmans in 2018 en “Stip It!” gebracht door Nora en Sarah in 2020. Al deze clips behaalden miljoenen YouTube views. De rode draad doorheen al deze liedjes is één en dezelfde songwriter, namelijk Stefaan Fernande. Voor zijn jarenlange muzikale inzet tegen pesten mocht hij dan ook vorige vrijdag tijdens het Antipestival van Ketnet de “Move tegen Pesten”-award 2020 in ontvangst nemen.

Bio van Stefaan Fernande

Meer Over:

Stefaan Fernande