.
News Image

Stoelendans bij VRT: Rino Ver Eecke naar Radio 2, Jan Knudde naar Radio 1

Annemie Gulickx gaat MNM leiden.


Jan Knudde, momenteel nethoofd van Radio 2, zal vanaf oktober de leiding bij Radio 1 op zich nemen. Jan vervangt Filip Pletinckx die in maart besliste om na bijna 6 jaar Radio 1 aan de slag te gaan als talentcoach bij VRT Radio. Rino Ver Eecke wordt het nieuwe nethoofd van Radio 2. MNM, de jongerenradio waar Rino nu aan het hoofd staat, zal geleid worden door Annemie Gulickx, momenteel is zij aanbodverantwoordelijke bij Ketnet.



Els Van de Sijpe, manager VRT Radio: “We hebben in onze zoektocht veel pistes verkend en we zijn uitgekomen bij talent uit eigen huis. Onze vijf radiomerken staan momenteel als een huis. Het is fijn om op zo’n moment het talent bij de VRT nieuwe kansen te geven. Jan, Rino en Annemie zijn stuk voor stuk mensen met een hart voor inspirerende en verbindende radio. En tegelijkertijd hebben ze voeling met het veranderend mediagebruik en de digitalisering die radio nog zoveel meer mogelijkheden geeft. Samen met Chantal Pattyn (Klara) en Jan Van Biesen (Studio Brussel) vormen ze een dreamteam.”


Els Van de Sijpe stelt graag de nieuwe nethoofden in haar team voor. “Jan Knudde heeft de voorbije jaren Radio 2 met veel zorg en succes uitgebouwd tot een bijzonder sterk radiomerk. Dat deed hij door strategisch inzicht te combineren met vakmanschap. Bovendien heeft hij een organisatie uitgewerkt voor Radio 2 en zijn regio’s, waarin samenwerking met VRT NWS en met andere afdelingen belangrijk is”.




“Onder de leiding van Rino Ver Eecke is MNM uitgegroeid tot de grootste jongerenzender van Vlaanderen, waarbij een grote, levendige MNM-community ook overal digitaal aanwezig is. Rino heeft samen met zijn team een sterk inhoudelijk verhaal geschreven, met onder meer een gedifferentieerd nieuwsaanbod op radio en digitaal (in samenwerking met VRT NWS), en met acties als de Strafste School of Marathonradio dat momenteel loopt en blokkende studenten een hart onder de riem steekt. Als radiomaker pur sang is Rino bovendien een vertrouwd gezicht voor Radio 2 waar hij werkte als presentator, producer en coördinator.”




“Annemie Gulickx stond mee aan de wieg van studentenradio en later stadsradio FM Brussel. Ze was nieuwslezer en redacteur bij Studio Brussel en heeft de afgelopen jaren een mooi parcours afgelegd als producer bij MNM, eindredacteur bij Canvas digitaal en aanbodverantwoordelijke bij Ketnet. Ze koppelt ervaring aan enthousiasme en kan haar ruime expertise rond video zeker ook binnenbrengen bij MNM. Ze is via Karrewiet, het jeugdjournaal van Ketnet ook vertrouwd met de samenwerking met VRT NWS.”



Voor Jan Knudde is de nieuwe functie bij Radio 1 naast afscheid nemen ook een beetje thuiskomen. Hij begon destijds als nieuwslezer, bij Radio 2 West-Vlaanderen, en wordt nu nethoofd Radio 1 waar actualiteit een belangrijke pijler is. “De grootste familie is echt één grote familie. Daarom ben ik trots en dankbaar voor die vele jaren bij Radio 2. Nu kijk ik er naar uit om deel te worden van de passies die ik bij Radio 1 voel: nieuws, actualiteit, sport, cultuur en eigenlijk alles wat een mens interesseert.”

Rino Ver Eecke gaat met “heel veel passie en goesting” aan de slag bij Radio 2. “Al geeft MNM verlaten mij een dubbel gevoel. Ik ga het MNM-team missen en hou veel fantastische herinneringen over aan het verhaal dat we samen gebouwd hebben. Binnenkomen bij Radio 2 voelt, na al die jaren, als een goede vriendschap opnieuw oppikken. De afgelopen jaren stemde ik al regelmatig af op Radio 2. Voor de classics, de sterke getuigenissen en de unieke nieuwsverhalen uit de regio’s. Ik kijk er naar uit om samen met de teams, nationaal en in de vijf regio’s, verder te kunnen bouwen aan de grootste radio van Vlaanderen.”

Ook voor Annemie Gulickx is het thuiskomen. “Ik was erbij toen MNM in 2009 van start ging en heb er zes jaar lang met veel plezier en liefde gewerkt. Het is een mooie kans om dit opnieuw te mogen doen, samen met een super gemotiveerde ploeg wil ik verder nadenken over de toekomst van MNM. De voorbije jaren heb ik fantastische dingen mogen doen op Ketnet met de liefste mensen, die ik stuk voor stuk ga missen, maar ik ben klaar voor een nieuw avontuur.”



Jan, Rino en Annemie gaan in oktober aan de slag.

Bio van Jan Knudde, Rino Ver Eecke en Annemie Gulickx

Bio van Filip Pletinckx

Meer Over:

Filip Pletinckx