.
News Image

Straks in 'Mijn Pop-Up Restaurant': Een openingsweekend boordevol emoties

Wat zie je vanavond?
Op vrijdag 28 maart 2014 werden pop-uprestaurants Twenty-Two, Sticks & Stones, WOLF, Spotlight en visbar STORM officieel geopend in de verschillende steden. Burgemeesters Bart De Wever, Yvan Mayeur, Daniel Termont, Hilde Claes en Vincent Van Quickenborne kwamen de duo's welkom heten in hun stad, knipten de lintjes door en toastten op een succesvol openingsweekend. En dat het een openingsweekend met heel wat emoties werd, is op donderdag 3 april 2014 te zien in aflevering 10 van Mijn Pop-uprestaurant!. In elke stad wordt de officiële opening gevierd met een spetterend feest. Maël en Stefanie duiken samen met hun team het Gentse nachtleven in, en dat laat 's anderendaags sporen na. De dames beginnen de volgende dag met een kater aan de voorbereidingen van hun eerste service. Het tempo in de keuken zal moeten opgedreven worden, vooral omdat Maël en Stefanie hun klanten twee versies van elk gerecht willen laten proeven: een klassieke en een eigentijdse bereiding. In Brussel lopen de emoties tijdens het openingsweekend hoog op. Door een onverwacht incident wordt het Jaro allemaal even te veel. Vlak voor het moment waarop de deuren opengaan voor de lunch vloeien zowel bij hem als bij Hanne de eerste traantjes. Wat is er aan de hand? En komt hun service in het gedrang? In Hasselt wil Deborah bewijzen dat ze ook zonder een culinaire achtergrond de touwtjes in handen heeft. Ze eist haar plek in de keuken meteen op als chef en doet zo de haren van haar twee koks Alessio en Luca rechtkomen… Helemaal anders verloopt het in Antwerpen, waar chef Jeremy zijn keuken volledig onder controle heeft. Hij boert samen met Noémie lustig verder in Twenty-Two. Kunnen de twee ook hun eerste klanten bekoren met de dagdagelijkse producten, bereid op eigentijdse wijze? Nu chef Wolfgang de pop-up van Barbra en Stefaan heeft verlaten, wordt Louis ingeschakeld om te schipperen tussen zaal en keuken. Het snijden van de groenten blijkt voor hem echter geen evidentie te zijn. Als daar maar geen ongevallen van komen… Mijn Pop-Up Restaurant, donderdag 3 april om 20.35 op VTM.