.
News Image

Tomorrowland lanceert Amare

Tomorrowland heeft eigen vliegtuig.


Elke zomer komt de wereld samen in De Schorre in Boom. Met bezoekers uit meer dan 200 landen die zich verenigen voor Tomorrowland mag het magische muziekfestival zich de meest internationale bijeenkomst ter wereld noemen. Jongeren van Swaziland over Zweden tot Fiji treffen elkaar voor onvergetelijke weekends en er ontstaan grenzeloze vriendschappen. Vanaf vrijdag 24 februari spreidt AMARE haar vleugels en maakt ze zich klaar voor een prachtige reis en dit vijf jaar lang. AMARE is niet zomaar een vliegtuig, ze verbindt zielen het hele jaar door en ze symboliseert een aantal van de belangrijkste waarden van Tomorrowland : liefde, vriendschap en eenheid.



In 2012 werd Global Journey in het leven geroepen en werden er in samenwerking met Brussels Airlines duizenden jongeren van over heel de wereld naar België gevlogen om er niet enkel van het festival, maar ook de rest van het land te ontdekken. Global Journey kreeg in 2014 een award van Toerisme Vlaanderen en afgelopen zomer vloog Brussels Airlines meer dan 10.000 People of Tomorrow via één van hun 108 Tomorrowland vluchten naar Brussel. Nu, vijf jaar later, is er AMARE, het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen Brussels Airlines en Tomorrowland. AMARE zal vanaf 24 februari vijf jaar lang én meermaals per dag, mensen verbinden.




Het Tomorrowland team werkte 9 maanden lang aan de creatie van AMARE. Na een intensieve periode van schetsen, 3D tekeningen, maquettes bouwen en dit rekening houdend met de complexiteit, weersomstandigheden en veiligheidsnormen, was het ontwerp klaar voor de beschildering. Acht kunstenaars, waaronder vader en zoon met heel wat jaren expertise op de teller, en het Brussels Airlines en Tomorrowland team, werkten twee weken non-stop om deze indrukwekkende print op de Airbus A320 te airbrushen. Eerst werd er van het ontwerp een gigantische print gemaakt die werd overgetekend op het vliegtuig dat 37.56 meter lang is en 11 meter hoog. Daarna werden de kleuren gemengd en werd het vliegtuig met de hand geschilderd.



Om de ervaring aan boord van Amare compleet te maken, is er speciale verlichting voorzien in de cabine. En er is ook muziek. De Tomorrowland hymne aan de hand van Hans Zimmer speelt wanneer passagiers aan boord stappen van Amare. In 2014 componeerde de befaamde musicus Hans Zimmer een klassieke hymne voor Tomorrowland en die werd in de zomer van 2015 door The Symphony of Unity gespeeld op Tomorrowland. Deze hymne, speciaal geschreven voor Tomorrowland, bewijst dat muziek universeel is en mensen, ongeacht leeftijd, taal of cultuur, verbindt. Amare is het symbool voor de universele verbinding.



FACTS & FIGURES AMARE

Airbus A320

Wingspan: 34.10m

Height: 11m

Length: 37.56m

Seats: 180

Cruising speed: 850 km/h

Vanaf 24 februari 2017 tot 2022 Meer dan 50 verschillende bestemmingen.