.
News Image

Walter Grootaers heeft zijn lesje geleerd

Zanger gaat zijn leven anders aanpakken.


Drie maanden geleden raakte bekend dat Walter Grootaers besmet was met het coronavirus. De zanger van De Kreuners werd in het ziekenhuis opgenomen en lag een week lang op intensieve zorgen. “De eerste week was niet aangenaam omdat je in het ziekenhuis op intensieve ligt, nadien was het twee weken thuis in quarantaine. Dan zit en ligt je vooral veel na te denken”, vertelde Walter Grootaers zondagochtend in ‘De Zevende Dag’ op Eén. “Eigenlijk ben ik toen tot de conclusie gekomen dat ik voor de eerste keer in mijn leven het gevoel had tijd voor mezelf te hebben en dat zet je toch aan het denken.”



En dat nadenken heeft Walter Grootaers ook doen besluiten om één en ander anders aan te pakken in zijn leven. “Wel, ik ben de afgelopen 40 jaar te druk bezig geweest. Ik ga daar nu een beetje de rem opzetten, ik ga alleen de dingen doen die voor mij belangrijk zijn en die ik ook graag doe.”



Walter Grootaers heeft de afgelopen weken de discussie over de mondmaskers gevolgd. “Vooral de afstand is voor mij belangrijk. Ik merk in supermarkten dat 80% van de mensen geen mondmasker draagt. Tot daar nog toe, maar dan moet de afstand wel gerespecteerd worden. Zelf zal ik niet nalaten een mondmasker te dragen.” De Kreuner hoopt dan ook dat mensen hun verstand gebruiken, eigenlijk zou het dragen van een mondmasker in onder andere supermarkten verplicht moeten worden, vertelde hij in ‘De Zevende Dag’.