.
News Image

Zaak van Sonja Kimpen mag (voorlopig) open blijven

De rechter schorste vrijdag de rechtszaak tegen Sonja's wellnesscentrum.

Sport- en wellnesscentrum Synergie, waarvan vtm-gezicht Sonja Kimpen mede-eigenaar is, mag voorlopig in de sportgebouwen van Wommelgem blijven.

De rechter in eerste aanleg besliste vrijdag dat het advies van een boekhoudexpert noodzakelijk is alvorens een definitieve beslissing te kunnen nemen. Deze expert krijgt 3 maand tijd om zijn advies in een eindverslag te gieten. De zaak zal waarschijnlijk pas begin 2015 behandeld worden. Tot dan mogen Sonja Kimpen en Marc De Jonck hun zaak verder uitbaten. "Wij zijn heel tevreden dat de beslissing van de gemeente geschorst is. We vinden het erg belangrijk dat een rechter over de zaak zal oordelen", aldus de advocaten van de nv Synergie.

Het schepencollege van Wommelgem zette 3 maand geleden de samenwerking met Synergie eenzijdig stop. Het gemeentebestuur meende dat er werd gesjoemeld met de boekhouding. Eigenaars Sonja Kimpen en Marc De Jonck kregen twee maanden de tijd om de gebouwen waarin hun sportbedrijf gehuisvest was, te verlaten. Volgens Synergie zijn de beweringen van het Wommelgemse bestuur echter ongegrond.

Bio van Sonja Kimpen

Meer Over:

Sonja Kimpen