.
News Image

De eerste beelden van De Premier

Eerste beelden van nieuwe film Erik Van Looy.


52 intense draaidagen, werden afgelopen weekend de opnames van De Premier beëindigd. De teasertrailer van de nieuwe film van Erik Van Looy is inmiddels klaar. “Het was mijn droom om een soort James Bond-film te maken en ik meen dat we daarin geslaagd zijn.” aldus een gelukkige Erik Van Looy. “Volgens mij zullen we eindigen met een thriller die nog spannender en verrassender is dan De Zaak Alzheimer en Loft.”



De Premier komt op 26 oktober in de zalen en belooft nu reeds het filmevenement van het najaar te worden. De film is ondertussen verkocht aan Nederland, Duitsland en Spanje. Een eerste teasertrailer loopt vanaf volgende week in de bioscoopzalen maar is nu reeds online te bekijken.



In De Premier wordt de Belgische eerste minister op weg naar een belangrijke ontmoeting ontvoerd. Hij verneemt dat ook zijn vrouw en kinderen worden gegijzeld. De Premier zal hen enkel terugzien indien hij de persoon die hij later die dag zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan... de president van de Verenigde Staten. De Premier staat voor een onoplosbaar dilemma. Kiezen voor zijn publieke plicht of voor zijn vrouw en kinderen? Wat begon als een veelbelovende dag ontaardt in een ware nachtmerrie en emotionele rollercoaster.



De rol van de Premier wordt vertolkt door Koen De Bouw, zijn echtgenote door Tine Reymer. Charlotte Vandermeersch is de perswoordvoerster, Stijn van Opstal de chauffeur. Daarnaast zijn o.m. ook Dirk Roofthooft en Wim Willaert in de film te zien. Het scenario werd geschreven door Erik Van Looy en Carl Joos met de medewerking van Robin Pront.

De Premier is een productie van FBO in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films en wordt ondersteund door het VAF Filmfonds, ScreenFlanders, het Nederlandse Filmfonds en de Belgische Tax Shelter voor Audiovisuele Producties. Kinepolis Film Distribution (KFD) verdeelt de film vanaf 26 oktober in de bioscopen.


Bio van Erik Van Looy

Meer Over:

Erik Van Looy