.
HGTV
donderdag 7 december 2023

Deze tv-zender komt in 2024 naar ons land!

Aanbod van Telenet breidt uit

De interieur- en lifestyle-zender HGTV met een breed scala aan interieurinspiratie- en verbouwingscontent is al in 93 andere landen te zien en is wereldwijd een succesvol merk. De zender zal haar intrede maken in België op woensdag 27 maart 2024. Vanaf dan kunnen kijkers met een abonnement bij Telenet zich laten inspireren en hun hart ophalen aan de uitgebreide programmering (EPG 41, Wallonië EPG 143).

Bekende HGTV-programma's zijn 'Celebrity IOU', waarin de broers Jonathan en Drew Scott samen met celebrities huizen een complete make-over geven en vervolgens als verrassing schenken aan mensen die iets speciaals voor hen hebben betekend, 'My Lottery Dream Home' met David Bromstad die loterijwinnaars helpt met hun gewonnen geld éindelijk dat grote droomhuis te kopen en 'House Hunters' - ondertussen al 205 seizoenen verder - waarin huizenkopers worden gevolgd in hun zoektocht naar een perfecte woning waarbij de plus- en minpunten zorgvuldig tegenover elkaar worden afgewogen.

Van inrichten, stylen en renoveren, aankopen tot verkopen, bij HGTV kan de kijker terecht voor álles in en rondom het huis. HGTV laat de werelden zien van échte mensen met mijlpalen die zij willen behalen in hun interieur-, renovatie- of andere huisprojecten.

Programma’s op HGTV in België zijn straks o.a. 'Fixer To Fabulous', waarin we zien hoe het getrouwde stel Dave en Jenny Marrs in de Amerikaanse staat Arkansas alles op alles zet om historische huizen in en om hun thuisstad Bentonville in ere te herstellen. Of 'No Reno Demo' waarin social media influencer Jennifer Todryk de mooiste renovaties doet zónder mega sloopwerk. Jennifer combineert slimme design-oplossingen met kostenbesparende ideeën om zo schitterende home make overs te creëren en de levenslange dromen van de huiseigenaren eindelijk uit te laten komen.

Tatiana Lagewaard, Head of Content & Programming bij Warner Bros. Discovery voor Benelux, Frankrijk en Afrika over de lancering: "We zijn blij de zender HGTV aan het Warner Bros. Discovery-portfolio toe te kunnen voegen en daarmee dit mooie merk ook naar België te halen. Met ‘content dat staat als een huis’, zoals de programma’s 'Fixer To Fabulous' en 'No Demo Reno', zijn we dé aangewezen plek voor interieurfans en renovatieliefhebbers. Tegelijkertijd wordt HGTV ook een partij die adverteerders en commerciële-partners direct in verbinding brengt met een specifieke lifestyle-doelgroep. Ons doel is om met HGTV een bron van inspiratie te zijn, maar ook een zender om even bij te ontspannen.” ​

Dieter Nieuwdorp, Chief Commercial Officer, Residential & SOHO bij Telenet: “We zijn verheugd en verwelkomen met open armen HGTV als kwaliteit zender in ons TV basis pakket. De content van deze interieur- en lifestyle-zender past perfect voor het segment van onze klanten met passie voor interieur of plannen om hun woning te renoveren en nog veel meer. Telenet bevestigt hiermee nogmaals zijn solide positie als DE entertainment speler in Vlaanderen.”