.
Jacky Lafon in Familie
zaterdag 7 oktober 2017

Jacky Lafon viert jubileum in Gent en Oostende

50 Jaar op de planken, dat moet gevierd worden. 


Jacky Lafon staat 50 jaar op de planken en dat wordt gevierd. Voor deze gelegenheid zal Jacky van 2017 een feestjaar maken. Jacky zal niet alleen vieren en neemt 3 gastvedettes mee. Niemand minder dan Daisy Thys, Patrick Onzia en Andrei Lugovski staan aan haar zijde. Ze speelt op zondag 12 november in Capitole Gent en staat voor het eerst in haar carrière met een eigen show in het Kursaal van Oostende op zondag 10 december.


De show heet “Zo dankbaar”. Ze wil ten eerste al haar fans bedanken. “Mijn fans zorgen ervoor dat ik nog steeds op de planken kan staan. Op de planken voel ik me het gelukkigst. Maar ik wil met de show ook mijn moeder bedanken” zegt Jacky.

In het weekend van de show in het Kursaal, 10 december, zou haar mama 95 jaar geworden zijn. Ze overleed 10 jaar geleden maar Jacky dankt nog steeds heel veel aan haar mama. “In tegenstelling tot mijn vader kan ik niets anders dan goed zeggen over mijn mama. Mijn vader blokkeerde op alle mogelijke manieren mijn toneelcarrière. Hij was soms zelf op het dictatoriale af, een echte tiran. Maar mijn mama was een fantastische vrouw, slim en een goed gevoel voor humor. Dat laatste heb ik van haar geërfd” (lacht). Diezelfde humor zal ook terugkeren in “Zo dankbaar”. Het wordt een spervuur aan grappen en sketches doorspekt met liedjes.


Jacky staat ook niet toevallig in Oostende, het wordt haar grootste show ooit. Ze heeft een speciale band met de koningin der badsteden. Ze groeide er op, ging er naar school en volgde er dictie en en voordracht om nadien 3 jaar actief te zijn in het Oostends amateur theatergezelschap De Bacchanten. Later bouwde ze ook een belangrijk stuk van haar professionele carrière uit vanuit Oostende toen ze actief was in Het Witte Paard, die toen nog een vestiging had in Oostende, maar in vlammen opging in 1974. Nu nog verblijft Jacky een groot stuk van het jaar in Oostende. Ze kende er ook haar eerste jeugdliefde, de zanger Ron Davis. Begin jaren ’70 verongelukte hij op het Kennedy rondpunt in Oostende. Het doet Jacky nog altijd mijmeren als ze er langsrijdt. “Ik krijg het vaak lastig als ik dat punt passeer. Het bezorgt met nog steeds rillingen of een krop in de keel. Maar ik heb ook zeer leuke herinneringen aan Oostende. Ik ging er vaak uren wandelen op de dijk met mijn mama. Je vindt er ook heel goede restaurants. We lasten maar al te graag een pauze in tijdens een wandeling om een lekker hapje te eten.”


Praktische informatie

Jacky Lafon staat op zondag 12 november in Capitole Gent en op zondag 10 december in Kursaal Oostende met haar jubileumshow: “Zo dankbaar”.

Info & tickets: www.50JAARJACKY.be

Bio van Jacky Lafon

Meer Over:

Jacky Lafon

Bio van Daisy Thys, Patrick Onzia, Ron Davis en Andrei Lugovski