.
Tourist LeMc
dinsdag 16 maart 2021

Koop nu de nieuwe cd van Tourist LeMC

Dit gaat een nummer 1 worden!

Enkele weken geleden kondigde Johannes Faes a.k.a. Tourist LeMC zijn vierde worp ‘Niemandsland’ aan. Het album verschijnt op 2 april in cd-formaat. Op 18 juni komt de plaat uit op gekleurde vinyl in beperkte oplage.

Zijn twee meest recente albums 'We begrijpen mekaar' (2018) en 'En Route' (2015) wisten in de tussentijd opnieuw een plek te veroveren in de top 10 van best verkochte albums in Vlaanderen! 'We Begrijpen Mekaar' belandt op 8 en 'En Route' op plaats 10 in de officiële Ultratop albumverkooplijst.


Op ‘Niemandsland’ gaat Tourist LeMC op zoek naar antwoorden op de kleine vragen die het leven ons voorschotelt. Als vanouds koppelt hij maatschappijkritisch denken aan introspectie, waarbij zijn poëzie een nostalgische blik op het verleden werpt, afwisselend verankerd in het heden en met een standvastig been in de toekomst.

Sinds de begindagen van debuut ‘Antwerps Testament’ zijn de kaarten van Johannes’ leven grondig herschud. Een paar Belpop-klassiekers zoals ‘Liefde Liefde’, ‘Horizon’, ‘Spiegel’ en ‘Koning Liefde’ rijker, de wondere wereld van het vaderschap ontrafeld en ondertussen gestaag geëvolueerd als mens, als tekstschrijver. Dit alles resulteert in een verse lading uitgepuurde, volwassen en doodeerlijke songs.

Na albums ‘En Route’ en ‘We Begrijpen Mekaar’ tuurt Tourist zo nu en dan in de achteruitkijkspiegel en mijmert… Zijn we met z’n allen in niemandsland verzeild geraakt? Staan we genoeg stil bij wat echt cruciaal is? Waarom worden we naar waarde geschat op basis van materialisme? Kleine vragen die resoneren op ‘Niemandsland’, alwaar iemand iets is en niemand alles.

Tourist LeMC is momenteel ook elke vrijdag te zien als coach in het VTM-programma 'The Voice van Vlaanderen' en op maandag deelt hij het podium met collega-artiesten in het nieuwe seizoen van 'Liefde Voor Muziek'. t

Koop hier deze nieuwe release

Bio van Tourist LeMC

Meer Over:

Tourist LeMC