.
Marie Vinck
woensdag 21 september 2022

Marie Vinck: “Ik ben een paar jaar dommer geweest”

Ze werd 5 jaar geleden mama

Het was lang geleden dat we nog iets gehoord hadden van Marie Vinck. 5 jaar geleden werd ze voor de allereerste keer mama en sindsdien stond ze nog maar weinig op de set. Nu 5 jaar later is ze te zien in ‘Het Ritueel’, een nieuwe Vlaamse film.

“De voorbije 5 jaar waren heel erg heftig, maar tegelijk ook het mooiste wat er is. Moederliefde wordt steevast de grootste liefde genoemd. Groter dan alles. Maar ik vind het woord liefde zelfs niet van toepassing. Het is biologie, wat je voor je kind voelt. Natuur. Op een dierlijk niveau”, zegt Marie in Het Belang van Limburg.

Toch moet ze ook toegeven dat het moederschap een grote invloed op haar heeft gehad en haar leven. “Omdat er iets enorm kwetsbaars is dat je veilig moet stellen. Dat is vanaf dat moment de eerste functie in je leven. Al de rest komt daarna. Het plaatst alles in perspectief. Op een mooie, maar tegelijk heftige manier.”

Toen Marie pas mama was geworden, worstelde ze een klein beetje met een soort identiteitscrisis. Haar werk verviel in het niets tegenover haar rol als moeder.

“Je brein wordt ook zo ingenomen door die zorg dat er geen ruimte meer over is om te kunnen nadenken over iets anders. Ik ben echt een paar jaar dommer geweest. Door slaapgebrek of zo. Ik kon niet meer goed redeneren, ik had weinig inzichten. Het was: verder doen en niet te veel nadenken. Ik herken nu pas weer een beetje de Marie van voor ik Gloria kreeg.”

Bio van Marie Vinck

Meer Over:

Marie Vinck