.
Marie Vinck
woensdag 28 september 2022

Marie Vinck: “Ik heb dat besef terug gevonden”

Ze probeert het nieuws te negeren

Wie Marie Vinck graag wat meer aan het werk wil zien, kan beter naar het theater trekken. Het theatergezelschap FC Bergman is de place 2 be waar je haar vaak op het podium kan vinden. Al heeft ze ook nog altijd een grote liefde voor het acteren in een film of serie.

“Dankzij ‘Het Ritueel’, een nieuwe Vlaamse film waarin ik te zien ben, heb ik weer beseft hoe fantastisch ik het vind om op een filmset te staan. Zo’n hele filmploeg om je heen en dan: doe maar… de druk, de adrenaline die vrijkomt, de verhoogde concentratie van zo’n moment? Dat is uniek”, reageert ze in Het Belang van Limburg.

Ook voor Marie en haar partner waren het moeilijke tijden door corona. En ook de oorlog in Oekraïne, de droogte en de energiecrisis laten haar niet geheel onberoerd.

“Vroeger kon ik vanuit de angst voor die zwarte toekomst wel eens dwepen met het apocalyptische, als kunstenaar. Maar sinds ik een dochter heb? Ik merk dat ik het allemaal veel moeilijker in iets creatief kan omzetten.”

De gedachte dat ze een kind op de wereld heeft gezet in een wereld waar het slecht mee gaat, vindt Marie ongelooflijk wurgend. “Sinds ik een kind heb, zijn oogkleppen mijn overlevingsmechanisme, omdat ik anders niet weet hoe ik ermee moet omgaan. Ik beslis steeds vaker om de artikels niet te lezen, om het nieuws niet te zien.”

Bio van Marie Vinck

Meer Over:

Marie Vinck